• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2026

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
692
Slazem se, zeleni pokrovni zna potrositi puno vode, vi na istoku imate sigurno 50 posto manje kise od nas. Posto u Hr imamo jako puno kompostana mogli bi po nekim simbolicnim cijenama koristiti kompost ako vec nemamo gnoj i tako unositi organsku tvar. JA sam probao prije 4 godine I sad svake godine na neku parcelu odvezem komposta, rezultat je da je prosle godine na tim parcelama barem 30postto veci prinos bio. Naime kompost djeluje kao spuzva i upija vlagu i otpusta kad treba 😁
Na istoku nije toliko manje padavina koliko je raspored padavina puno lošiji. U središnjoj Hrvatskoj u ljetnim mjesecima pada solidna količina oborina - u prosjeku - i makar su nam tla lošija na osnovu tih oborina imamo solidne prinose. Ali kada udari sušna godina - onda ništa ne pomaže. Čak i da se ide sa biljnim ostacima na površini - to u suši kakva je bila prošlogodišnja 'kupuje' možda tek koji tjedan što se tiče vode u tlu. Jedna od velikih prednosti pokrivensoti biljnim ostacima je u tome da su temperature tla daleko niže i to omogućava bolje preživljavanje biljaka i mikroorganizama u tlu.
Ali sada već jako odošmo van teme.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
2,048
20260411_170954467.jpg danas se odradilo veći dio sjetve,,,nekih hektar i malo više,, sutra je pauza,,,ostatak ide u ponedjeljak ,,ujedno da se pohvalim,, obaram granice,,,za sijanje,,,predhodna je bila 13..4..2012,,,,,hebiga gori sam neko onaj Duplantidis,,,u skoku y motkom,,

Najnoviji postovi

Na vrh