• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
vidjao sam takve alatke na Njuskalu i prodavali su ih pod - kultivator za medjurednu obradu - .
Tak da to vjerojatno i je, ali bez kutija za umjetni gnoj

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Sad bi ja njega preradio da mi odgovara za kukuruz meni dovoljno da je dvoredni bolje nego letit s tackom po njivi morat cu otic kod kolege i njegovog proucit pa svojeg preradit ako mi se isplati!!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Pa to i je kultivator za kukuruz. Motike su OLT, stari tip.
Jedino mi se čini da su zamijenjene lijeva i desna krajnja motika.
Možda mu fali kutija s uređajem za gnojenje, ali ju možda nije niti imal.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Imam ja volje i zelje za svasta al slabo vremena kratak mi dan budem sad dok jos malo poslove pritjeram i sjetvu kraju onda cu pomalo kemijat oko tog mozda prekopiram kutiju za gnoj od sijacice za kultivator da mogu regulirat i da radi na nekom prijenosu najprije cu malo poslikat kolegin tvornicki i pregledat a onda kemija!!
@ZJ to sam tak kupio jos nisam ga dobro proucio al mislim da je onda bas bez kutija za gnoj!!

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
To ti je kultivator za kukuruz. Proizvodi ih Pimex iz Lukavca. Takav isti imam ja samo kaj moj ima deponatore za prihranu.
Krajnje motike su ti zamjenjene lijeva i desna, s tim da idu s unutarnje strane V motike ne s vanjske

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Pa zar ti ovaj nije dobar za kukuruz. Ako ga nisi skupo platio potraži elemente za gnojivo i stvar riješena. Ja sam od četverorednog napravio dvoredni te imam te dijelove. Da smo bliže dogovorili bih se.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Jel bi se dalo na ovog kupit kod njih taj uredaj za prihranu jel isplativo??
Dobar je ovaj meni samo treba da moze odmah prihranu vrsit jer da nemoram s tackom hodat po kukuruzu a za dijelove Luka bi se lako dogovorili kolege mi idu s kamionima za Slavoniju!!

Posljednje uređivanje:

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Vjerovatni bi. Probaj ih nazvati i pitati.
Adresa:
NOVA CESTA 16
10412 Donja Lomnica
Tel/Fax:
01 / 6234466

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Budem zvao i pitao ako se da slozit bez puno kemije odlicno:):)

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Nije neka mudrost za složiti. Samo mislim da ti bude preskupo kod njih. Kolega je tražil kutiju za gnojivo i tražili su ga 2000,00 kn. Kad bi se na otpadu našla kakva u dobrom stanju lako bi se pripasala.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Malo skupo budemo zvali pa cemo vidit kolko bi bila cijena a neznam kolko mi je isplativo po otpadu trazit kutiju lako za nju limar mi ju popiga kak mi pase to stari rijesi s njim za normalnije novce tak da budemo vidjeli!!

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Budem zvao i pitao ako se da slozit bez puno kemije odlicno:):)
Vodi računa da je greda koja drži elemente u drugom položaju, tj. zakrenuta oko svoje osi za 45 stupnjeva, dakle odozgor nije ravna već je kut - brid u gornjoj, donjoj i bočnim zonama, dakle trebao bih za nosač kutije ili kutija za gnojivo i držač lančanika iznad ove grede ugraditi drugu 60 x 60 mm, debljina stijenke može biti i tanja, a ovoj gredi što nosi sva tijela je 8 mm, te napraviti držač pogonskog točka.

Od materijala - tijela trebaš: pogonski točak, lanac, osovinu sa lančanikom i držačima za pogon uređaja za izbacivanje gnojiva, veliku kutiju za gnojivo (sanduk) ili 2 male okrugle, 4 cijevi fleksibilne za gnojivo i deponatore. Vidi koliko to košta, podvuci crtu i odluči.

Gledao sam okrugle kutije za gnojivo ( u BiH ) cijena jedne je 120 kn bez poklopca, a poklopac 60 kn

Ovo sve napraviš sam u jednom danu.

I još nešto, Zadnje motike ti dolaze sa unutarnje strane.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Budem najprije vidio kak to izgleda sve kod kolege pa cemo ic u izradu kako god okrenem i da sve komplet kupim novo jeftinije me ispada nego neki rabljeni kultivator koji je u dobrom stanju @luka009 jel imas ti sve potrebne dijelove za dvoredni napravit daj sliku svojeg i tih dijelova!!

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Ja sam kupio OLT 4 reda stari model sa 4 kutije i prepravio na 2 reda. Mislim da imam sve osim kutija koje sam dao bratu. Sliku ne znam postaviti ovdije, ali ti mogu poslati na mob.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Budem najprije vidio kak to izgleda sve kod kolege pa cemo ic u izradu kako god okrenem i da sve komplet kupim novo jeftinije me ispada nego neki rabljeni kultivator koji je u dobrom stanju @luka009 jel imas ti sve potrebne dijelove za dvoredni napravit daj sliku svojeg i tih dijelova!!

Postovani kolega,imas u cicu-vukovini otpad i ljetos bilo sijacica i sl. Trazis od onih koje su losije da ti izrezu sto trebas platis po kili i to je to.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Po mom mišljenju za tih 200 kn si mogao pojesti čevape i popiti pivo. Prerada za to da rastipa gnoj ti je neisplativa naspram cijene za koju si ove jeseni i zime mogao kupiti rabljeni OLT.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Ako covjek zna varit ,brusit i stosta drugo ,a mi svi poljoprivrednici smo obicno tome skloni jer vecina koja se bavi na veliko poljoprivredom nevjerujem da za svaki manji kvaric zove nekog majstora nego to mi sami pokrpamo.
Ja sam slozio od nule pa me nije izaso puno ,a taj dio koji treba sam kupio na navedenom otpadu od sijacice sa lancanicima od sijacice za niti 100kn,spigao kotac i sve montiro.,
Lanac se skida sa sijacice pa zato nije trenutno gore
Sve to izgleda ovako:
http://img268.imageshack.us/img268/4796/cfi0.jpg,
http://img546.imageshack.us/img546/8108/3nfh.jpg

Posljednje uređivanje:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Lako je kupit gotovo ako imas pare ja vise volim kupit par stvari u losijem stanju ili da treba kemijat pa imam nesto sta sam si sam slozio volim varit i radit sve i svasta budemo vidjeli kak cemo napravit dal cemo veci dio kupit ili svojem tokaru pokazem sta hocu pa napravi pa ja i on za njegov poso pojedemo i popijemo a stari nek svoja poznanstva iskoristi malo za materijal mene ta kemija nece puno para kostat al ja cu uzivat u kemiji i slozit cu nesto svojim rukama a to mi je najveca zadovoljstvina!!

Najnoviji postovi

Na vrh