Hvala, Hvala
Hvala, slika te vara, motičice su naštelane tako da idu s unutarnje strane dozatora i bacaju gnoj skupa sa zemljom na red. No tek dok krenem u polje budem sve vidio, sad je sve naštelano na metar, a u polju se lako preštela ako bude potrebe.
Ma još samo da su široke ove motičice zadnje, to bi bilo to, no budem vidio kak se bude s ovima ponašao.
Pozdrav Šanana, molio bih te malu pomoć.
Naime trebao bih složiti sličan stroj tvojemu međutim ne treba mi dozator gnojiva nego samo čisti kultivator.
Razlika je u tome što ne kultiviram kukuruz nego tikvu koja je međuredni razmak 150 cm. E sad, treba vodit rat sa korovom dok se tikva ne razgrana pa sam mislio doma složiti cijevnu konstrukciju i samo pobacati ove s opruge sa "pačjim šapama". Stroj bi bio širine cca 140 cm radnog zahvata. Trebao bih više motika od tebe, zanima me gdje se te opruge i motike mogu kupiti ?
I po tvom mišljenju kad si već radio stroj da li to može pristojno kultivirati površinu između redova cca 140 cm i suzbijati korov neko razumno vrijeme. Tj. da li te motike mogu dovoljno duboko (barem 8 - 10 cm) da ne počne trava rast odmah drugi dan ?
unaprijed ti hvala na pomoći
Dario