• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
spremno za sutra ...

DSC01005.jpg

DSC01006.jpg

DSC01008.jpg

DSC01004.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kak si zadovoljen s S oprugama iza??
Gdje si nabavil ove doljnej noževe, lastin rep ili kak se več zove, umjesto klasičnog noža s opruge???

Ja budem slagal na moj IMT dvoredni S opruge straga pa pitam.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
čuj kak sam zadovoljan....ma prezadovoljan, to ne mjenjam več, ovo se ostalo kaj ima je dobro al nebre se meriti sa time... ja mislim da smo v Gudovcu na sajmu kupili te "pačje noge" (tak mi to zovemo).

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
čuj kak sam zadovoljan....ma prezadovoljan, to ne mjenjam več, ovo se ostalo kaj ima je dobro al nebre se meriti sa time... ja mislim da smo v Gudovcu na sajmu kupili te "pačje noge" (tak mi to zovemo).

E fino...

Ajd molim te da mi poslikaš z bližeg kak ste riješili nosače opruga i onak da se vidi cijeli red opruga odozgora:supz:

B

Bobo

Guest
Ajde jedno blesavo pitanje koje je potegao jedan moj susjed a o cemu ja nikada ni razmisljao nisam...

Naime, imamo neki bosanski crveno-plavu dvoredni kultivator pola-pola i sad on meni kaze da bi za iducu godinu trebali odraditi neko osvjezavanje ulagaca za gnojivo, da je on negdje gledao kako to more derati kroz zemlju da gnojivo unese dublje i da to ide tik do biljke a da se zadnji nozevi "britve" moraju suziti tako da ne diraju to gnojivo... Ovo bi efektivno znacilo da uz biljku zemlju dere ulagac za gnojivo i ne podsjeca nista a da na nekih 5-6cm sa svake strane bilje tek dolaze zadnje motike...

O ovome nisam nikada previse paznje obracao, pogotovo sto je od prvog dana na nasem kultivatoru svaki ulagac gnojiva bio podesen da ne dere po zemlji, nego tik uz nju, a motike su podsjecale travu sto je sire moguce i mjesale gnojivo u zemlju.

Kako je to kod vas odradjeno, tj. kako to "po knjizi" treba biti i sto iskustva kazu, bez obzira na knjige?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kod mene na dvorednom IMT-u ulagači idu malo u zemlju, ne previše, zatim motike iza sječu sredinu i mješaju gnojivo, a straga imam ogrnjače koji sve to skupa zagrnu na red...uvijek je dobro.

Sad bi ja samo umjesto ogrnjača stavio S opruge da mogu u mali kukuruz, jer s ogrnjačima mogu tek kad je kukuruz veči od 30 cm.
One njihove original strugače sam izbacio jer čim malo mrdneš volanom ode red.

B

Bobo

Guest
Ogrtanje kukuruza je zastarjela agrotehnicka mjera i dokazano je u raznim istrazivanjima da od ogrtanja vise stete nego koristi...

I ovaj sto s njim imam kultivator kupio motike za ogrtanje i samo ih je jednom stavio na kultivator i eno ih, stoje kod mene, nisu ni zasjajene...

I kod mene ide ulagac, kopljasta motika kroz sredinu i onda iza ravne motike tzv. "britve"...

No ovaj tvrdi da to mora iciu zemlju i derati po zemlji dosta duboko... A onako sirok ulagac treba po zemlji vuci... da je namjenjen da ide kroz zemlju na 5cm dubine, valjda bi bio zasiljen?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Vjerujem da ako uspijem složiti gore S opruge s pačjim nogama da nebudem niti ja više ogrtao kukuruz.

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
jel netko na imt-ovom kultivatoru 626.20 zamjenio lančanike koji vrte osovinu što izbacuje gnojivo

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
jel netko na imt-ovom kultivatoru 626.20 zamjenio lančanike koji vrte osovinu što izbacuje gnojivo

Ne znam zakaj bi trebalo mjenjat lančanike( ako treba onda stvarno jako puno radiš s nijm).

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Danas malo osvježio kultivator . Promjenio gibljive cijevi , poklopce na dozatorima i dvije motike i na staru ragu stavio finoguzno sjedalo za dobrobit bubrega u nadolazećim poslovima :).

Prilozi

• P3240627.jpg
    P3240627.jpg
    80.6 KB · Pregleda: 889
  • P3240628.jpg
    P3240628.jpg
    81 KB · Pregleda: 846
  • P3240629.jpg
    P3240629.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 742

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
molio bih odgovor da li je špartač bolje jako našpanati ili ga ostaviti malo labavije.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Kupio sam četveroredni OLT kultivator i od njega složio dvoredni. Kako ga naštelovati - dubinu rada jer neće u zemlju. Bilo je rezanja, brušenja, zavarivanja, ali mislim da će raditi. Pačje noge su dobre, a bočne motičice su potpuno nove koje je bivši vlasnik imao u pričuvi.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A ja sam kupio skoro sve potrebno za preradu mog 2-rednog IMT-a, stavljma iza S opruge i motičice na njih :)

Pitanje za kolegu Matiju:

Daj mi reci koje imaš ove motičice na S oprugama iza na kultivatoru, dali 10,50cm ili 17,50cm širine??? i naravno gdje si ih kupio?

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh