• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Re: kultivatori

josip123 kaže:
ima ti na prodaju kultivator kod jednog člana koji će ti se vjerovatno javiti na PP.
najbolje bi ti bilo da si kupiš IMT-ov dvoredni.što se cijene tiče ona bi mogl iznositi oko 5000kn i sa tim kultivatorom se može kultivirati više kultura.

ja sam pred 9 godina novog kod mikulandre kupio za nekih cca 6900 kn imt 626.20

K

kobac2602

Guest

ej ljudi imam za prodat nove motike i točkove sa osovinama i još nekih djelova za RAU kultivator a pašu i na olta

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530

kobac2602 kaže:
ej ljudi imam za prodat nove motike i točkove sa osovinama i još nekih djelova za RAU kultivator a pašu i na olta
daj slike da vidimo

K

kobac2602

Guest

dsc00025ccku01.jpg

dsc00024npku02.jpg

dsc00022tqku03.jpg

dsc00021cbku04.jpg

dsc00017dcku05.jpg

dsc00015pku06.jpg

dsc00014vfku07.jpg

malo kasnim al et....................

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Evo ovak pitao me jedan od forumaša na privat kako sam sam radio kultivator. Pa ću odgovor napisat ovdje možda posluži još kome. Uglavnom za početak treba neka kutija za gnojivo, nešto cijevi za konstrukciju i motike. Tri motike su u špic kao strijela ili kako neki zovu srce a četiri sa nožem samo s jedne strane.
Treba još pogonski kotač i lanac za pogon valjka na kutiji i četiri plastične cijevi.
Konstrukciju i njene dimenzije je najbolje prilagoditi prema sijačici i traktoru, kombinacija je tu mnogo pa je tu teško dati neke dimenzije. Ja osobno sam išao na to da mi kultivator bude što kraći, tako da mogu što više nožem zahvatiti i što bliže se približiti kukuruzu. Ako je predug svako iole jače skretanje znači rezanje kukuruza i štetu. Slike od mog kultivatora može se vidjeti pod temom o nama, Ronin i ako ima kakvih pitanja tu sam da pomognem.

V

VOJVODJANIN

Guest
Molio bi za mišljenje forumaša? Imam u ponudi dvoredni špartač(kultivator) OLT, nema kutije za djubrivo,cena 80e.Dali se to isplati uzeti?

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Molio bi za mišljenje forumaša? Imam u ponudi dvoredni špartač(kultivator) OLT, nema kutije za djubrivo,cena 80e.Dali se to isplati uzeti?

skoro toliko vrijedi u staro željezo . Kod nas ti je nova motika oko 200 kn skoro 30 eura .

V

VOJVODJANIN

Guest
Sada se pojavio još jedan.Panonija ima kutije za djubrivo, sve motike cena 150e.Ko je prozvodjač te sprave.Ako neko zna bio bi zahvalan.I samo da napomenem da IMT nemože da se nadje ispod 250 eura.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Panonija je bolja od olt-a,ima varijatorsko štelanje količine gnojiva a sistem motičica je sličan imt-u,mislim da su ih radili Slovenci.

V

VOJVODJANIN

Guest
Hvala!! Onda on dolazi u obzir, pošto kako sam shvatio iz razgovora sa prodavcem OLT-a, tamo ne valjaju motike, pa dok to izmenjam opet košta 130-140 eura, a nemam kutije za veštačko djubrivo.

V

VOJVODJANIN

Guest
Juče kupljen dvoredni špartač Panonija.Sve ispravno,malo ima rdje(nije strašno), plaćen 100 eura.Biće i slike.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
još malo i kultivator je gotov ...sutra na sajmu kupimo još neke djelove potrebne i spreman je za rad...

DSC00610-1.jpg

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
evo kultivator je gotov ..spreman je za rad...i plug sam več sredio za špricanje tako da će biti i slike novoofarbanog pluga kroz koji dan...

DSC00613.jpg

DSC00614.jpg

DSC00616.jpg

DSC00618.jpg

DSC00619.jpg

DSC00620.jpg

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Moglo bi to lepo delati ! Gledal sam u Gudovcu novoga kultivatora OLT-a , čak ni ulagaće za gnojivo nema nego samo cijevi . više mi se ovaj tvoj sviđa . Svaka čast . Gdje ima kakav jeftin i ja bi tak nekaj delal .

V

VOJVODJANIN

Guest
Ja sam kupio polovni dvoredni Panonija, isto nema ulagače samo creva.Može li tako raditi.Nemam iskustva sa njim.

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Može ali je bolje da gnojivo uđe u zemlju gdje je vlažnije - prije se rastvara . U vrijeme kultivacije zna zemlja biti jako suha .

Najnoviji postovi

Na vrh