• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
@bhorv,sto znaci da je nizak onaj iz pimexa.? Napravis nosace moticica duze ,kotac se da po visini stelat i mozes ga povisit. Ja sam po takvom susjedovom slago i zadovoljan sam. Nemoze se usporedit sa imt i sl ali radi.
Fotografija0087.jpg
[/url]
screenshot studio[/IMG].
Fotografija0025_1.jpg
[/url]
green shot[/IMG]

Posljednje uređivanje:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Neznam kakav je to na tvojim slikama, ovo je Pimex, i nije baš jednostavno ono što si naveo o povečanju visine, ali ko što kažeš služi svrsi..

Prilozi

• CAM00519_zpsc7db2f12.jpg
    CAM00519_zpsc7db2f12.jpg
    81.2 KB · Pregleda: 464
  • kultivator-2-reda-4-reda-slika-7042092.jpg
    kultivator-2-reda-4-reda-slika-7042092.jpg
    42.9 KB · Pregleda: 2,736

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Ja kotace nisam presao i kutije za gnojivo sam na otpadu naso od sijacice. Mislio sam kopirane su ruke,poluge ili kako nazvat. Meni nije prenisko nego imt prenizak za vecu kuruzu.

mekanicar

Novi član
Tu od
12 Stu 2013
Poruka
19
Re: Kultivator za kukuruz

Malo pojasni kakav kultivator bi radio, ima ih više vrsta, ima jedna privatna firma u V. Gorici "Pimex" koja radi nešto slično kao IMT, ali je jako nizak.Onda imaš OLT, Panonia, i XX privatnih izrada bez kutije za gnojivo...., Ja imam dvoredni imt i reci konkretno šo te zanima ja ti izmjerim.

Eh ovako, zanima me konstrukcija, znaci dimenzije, sirina i duzina i razmak izmedju motika, radio bih nesto kao imt-ov dvoredni, za prvu ruku bez kutija za umjetnjak, ako bi mi mogao nekoliko slika poslati iz svih kutova bio bih ti jako zahvalan :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zato bi ja ovak nekaj ..jer na običnom kultivatoru malo bočnog nagiba i ode urod , tako ja mislim ..nisam probao
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=28653
zapravo ja več koju godinu planiram to napraviti za 533 , to bi stajalo iza prve osovine ..
još nije došlo na red ali stignem ..imam još koji mjesec prednosti ispred drača .

vaš velečasni

Posljednje uređivanje od moderatora:

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Mislim da je lakše s ovakavim kultivatorom kao što ima kolega @ŠANANA jer ako imaš 533 to ide bez problema!

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Ovakav gore na slici košta sigurno nekih 5-6 tisuča kuna, ali je stroj vrijedan svake lipe!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Imam stari IMT_ov 4-redni bez kutija prodo bi ga i kupio neki noviji u pristojnom stanju po razumnoj cijeni naravno s kutijama za gnojivo. Ko ima nek se javi.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
steta sto kod nas nitko nema ovakvih strojeva pa da se vidi uzivo njihov rad
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=H0ixOan4Xt0&feature=youtube_gdata_player[/YT]

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ovakav stroj smo imali u subotu doma..S njim smo "rahlili" livade,stroj je posuđen.
Stroj je dobro napravljen,ali ipak neznam kak bi se pokazao u kukuruzu,možda da se skinu neke opruge gdje redovi prolaze bilo bi to jako dobro,ali samo pod uvjetom da nema puno korova...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Marko, jel Gorenčev, Slovenski stoj??

Inače, slovenci rade takav stroj, ali bez dozatora, nazivaju ga Česalo!

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Našao sam ukod čovjeka kultivator Panonia Slovenski za 1500 kn. Izgleda (na slici) u redu samo kaže da treba motičice navariti ili zamijeniti jer su ove loše.
Dali pašu motičice od druge marke, dali pašu donji dijelovi.

Imate podatke, molim komentar.

Najnoviji postovi

Na vrh