• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Zato sam pitao vas iskusnije dal bi to odgovaralo ili ne jer moram sredivat kultivator pa da dal da idem na tu modifikaciju ili da ga napravim kak mora bit!!
@Šanana mozda se i nebi popigalo jer ja bi radio jezeve od 4,5mm debljine lima takvog imam doma jos nesto to bas i nije tanko da bi se popigalo!!
@Zetorproksima i kod mene je "ljuta" zemlja al pripremis tu zemlju i kultivirat ides kasnije pa nije vise tolko "ljuta" a i ne treba to orat nego da malo sasjece zemlju, korova sta ima i sakrije gnoj!!

Posljednje uređivanje:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ekipa dali zna netko kolko je tezak dvoredni kultivator Olt??

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Pa kaj je tanjuraca 20 diskova oltova teza samo 80 kg od oltovog dvorednog kultivatora nekak mi cudno al tak je i po oltovim podacima zvao danas u olt!!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Evo malo se ponovilo starim kultivatorom vec je skoro raskopan skroz al ici ce skroz sve ciscenje i sredivanje!!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Placen je 600kn nije s njuskala fale mu zadnje moticice, crijeva i kutije nisu nesto mada za silu bi posluzile tak da ce sad dobit sredivanje kak se spada!!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Bučos ,kakve ti fale motičice,one kao strijela ili bočne,javiš ,ako ima što u mom sekundarnom skladištu dobiješ kao za tebe GRATIS

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Fale sve imam doma od onog starog samo neznam dal ce odgovarat s njega ajd ti provijeri sta imas pa budemo vec mi nesto skemijali!!

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Kutije u Trgoagenciji oko 100 kn a mislim da ih ima i OLT i motičice svaka između 10 i 15 eura.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kutije su i u OLT-u 100kn s poklopcem jedna a moticice imam od onog svojeg starog ako se nebude nista kemijalo budu one dobre za sad!!

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
zadnje ti pašu od imt-a, 45 kn komad, prve imt-ove su isto 50-ak kn ali ti nepaše dosjed, morao bi prevariti dosjede. U oltu su orginale prve 115 kn, zadnje 105, uzimao sam ljetos. Razlika imt-ovih i oltovih nebo i zemlja. Staviš novo sve kad si već u poslu, nije to neka lova.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Nije razlika u cijeni ali u kvaliteti ima sigurno,jer se na čvrstoći i debljini počelo jakoooooo šparati,ja ti Bučos sutra poslikam motike od one Slovenske sadilice za krumpir što je išlo i komplet motićica, koje ja ne budem nikada koristio,a tebi malo švajs aparata bude uzelo malo vremena

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
To je kolega istina, ove imt-ove so od nekog čeličnog lima napravljene sa izbrušenim krajevima, dok su ove iz olta od flaha debljine negde 5 mm i kovane su, zato i koštaju toliko...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kutije mi nisu prioritet bitno da ja njega mehanicki sve kaj treba poslozim i da sve funkcionira kak treba a kutije budu na kraju dosle budem pital mozda bi mi mogo od lima ovaj spigat bile bi bolje nego ove plasticne!!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Bučo evo slika motike,ona je tako original došla,ima 3 komada,ako ti odgovaraju ,javiš onako kako sam ti ponudio. ,

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Jel se mogu pripasat na takve stare kultivatore umjesto dvije plastične jedan limena kutija?

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Može ako uz kutiju nabaviš postolje sa držačem osovine lančanika. Kutija ima jedan lančanik sa strane.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Onda moraš i lančanike kultivatora prebacit sa strane, a to se kaže skuplja pita od tepsije. U limenoj kutiji, tj. u sanduku je osovina sa spiralom i ima bolju dobavu, a i manje su šanse da se zaštopa, ali ako je dobro gnojivo neće mu ništa smetat ni s ovim starima, bilo plastičnim, bilo metalnim.

Najnoviji postovi

Na vrh