• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Ja imam takav kultivator, a čini mi se da netko na Njuškalu pravi i prodaje te motičice.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
@did ivo kako si njime zadovoljan. Negdje sam pročitao da su dosta slabi konstrukcijski. Ako me izađe 2000 kn to je OK. Dobrog IMT-a ne možeš naći ispod 3500 kn, a za 1 kj mi se ne isplati investirati više.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Ja sam zadovoljan samo bi trebao imati vremena da solidno učvrstim radna tijela na gredu.

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Pašu, samo što je pačja noga - prva motika kod OLT-a upresana na nosač i vijci dolaze sa strane, a lastin rep - zadnja je identična. Baš ovih dana mijenjam sve motičice na OLT-u pa znam.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
uzeo sam zadnje imt-ove, identične su, ali je problem šta olt ima torbana od 12 mm, imt od 10, sad, širiti rupe ili nove vijke, novi vijci su bolje i jeftinije rješenje. Motika 50 kn (imt) a u oltu, orginal 110. Prve nepašu, točno onak kak si rekao.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ak nekome treba, imam jednu prednju motiku za OLT-a, za prodati.
Bila je namijenjena za izradu kultivatora za MTK, ali mi je prevelika.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Razmisljam o nabavci dvorednog kultivatora za kukuruz, sa kutijama za gnojivo. Treba mi savjet kojeg da trazim - OLT ili IMT ??!

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261
Ja dajem glas za imt,kod mene seljaci iskljucivo njega i imaju.Znam za jednog olta i cini mi se da je konstrukcijski slabiji.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Svakako IMT, puno je jači od OLT-a!

Ali, ako nemaš puno za raditi, svakako i olt u dobrom stanju odrađuje posao!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Molim pomoc ove zime mislim onaj svoj kultivator malo preslozit pa sam mislio dal bi valjalo kao neki jez ili valjak napravit koji bi bio izmedu redova kukuruza slike su samo radi primijera na sta mislim samo radili bi se u dimenziji i tezini za kultivator pa jel bi valjalo to ili ne??

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Ja sam mislio sa takvim jezevima nes slozit, nakon nicanja za razbijanje pokorice,3 mala jeza.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja moram svog pojacat i neke stvari preslozit pa sam mislio nes tak drugog iza slozit onaj jez s prve slike napravit u dva reda samo ja sam ove godine prvi put radio s kultivatorom i nisam bio zadovoljan kak je ovaj moj sad odradio zato bi ga modificiro zato trazim savijet vas iskusnijih!!

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
naravno da bi radili. pogledaj malo temu ekološka proizvodnja, imaš par slika onih zvijzdastih kultivatora za obradu između stabljika, to ne bi bilo loše nabavit, bez obzira što nisi u ekološkoj proizvodnji. mislim da ti je to jeftinije kupit ili naručit preko interneta.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@itp hvala na savijetu budem pogledo tamo ja sam sad u ispitivanju i budem gledo kaj bi mi se isplatilo dal ih napravit ili kupit kaj se tice materijala imam debelog lima doma koji bi bio idealan za te jezeve napravit!!

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
mislim da ti se ne isplati to radit osim ako će ti netko izrezat laserski. ali, to možeš samo za međurednu kultivaciju, ovi što idu između stabljika su gumeni. i ako se ne varam, ispred toga idu opruge. onda još ubaciš par češljeva da pokupe sitni korov i ko bombon :) ne moraš ni špricat. ako se odlučiš na izradu, svakako javi koliko te koštalo ;) ja mislim pravit kompletan kultivator nagodinu, a ako se isplati i te elemente pravit, još bolje.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Mislio sam da bi lim debljine oko 4mm bio dovoljan za jezeve to bi skarama za lim izrezo jer nebi nesto debelo jer dobiva puno na tezini!!

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
To sa ježevima več postoji!

fotografija0291_zps861135d2.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
E ovo da dođe na moju "ljutu" zemlju bi se posavijalo samo tako. Pogledaj kakva je tu zemlja. Na težoj zemlji ovakav kultivator nema šta tražiti.

Najnoviji postovi

Na vrh