Pa mogao bi i sa 14.9
.
Mogao bi, ali puno više gazi na okretanju nego sa 12.4., a moraš voziti ravno, jer čim se malo skrene gazi red.:icon_keel:
539 je okretniji i ako se ne varam njegov ima hidr. volan.
Nebi mogao sa 539
: da bi, nebi se sekirao za uske gume na 565, pogotovo ne 40 rali koliko bude kukuruze
IMT kultivator 4 reda sa 2 kotača, S oprugama, punim kutijama za gnojivo 539 nemože vuči 2. brzom, a nemože ga ni nositi, pogotovo zato jer imamo pjeskulje zemlje sa bočnim nagibima i raznim usponima i depresijama. Lako ga je vuči sa strugačima gde ide "dva prsta" u zemlju, ali S opruge ruju mal odublje i stvaraju veči otpor.
Nema mi smisla mučiti 539 u tom poslu, a mučio bi i sebe skupa s njim.
Jest da je 539 najokretniji, ali ovaj naš je među prvim serijama bio, nema hidro volan. Uostalom, jedan 2-redni IMT kultivator ostaje i tim bude radio 539, to je za njega taman da prolazi svuda.
Kaj se tiće 540-Fiat, on bi komotno radio sa 4-reda IMT kultivatorom, što i je u planu, ali sad nemože
Motor je u banani i nije za nikav duži i teži posao, grije se, troši ulje i gubi snagu. Tek kad se sredi taj traktor, stave m use nove gume, onda bude mogao kultivirati.
Prije 2 godine sam 50 jutara s fergusonom ospartao tako da ide. Ima i kutije ali nisam ih koristio.
Je s fergusonom od 45 ks
:
Kod mene jedan sa 533 nosi 4 reda IMT-ov kultivator, a ima dosta kukuruza tako da to ide. Njegov 539 bi radio s tim bez brige.
Rade i kod mene tako, ali večinom sa OLT kultivatorima koji su manji i lakši, S opruge na kultivatoru nema nitko
Kolega radi sa 539 i 4 reda IMT kultivatorom, ali i sam veli da nije to to, teže mu je kad treba izvući u neko brdašce, mora ići 1., nesmije kutije punit koliko stane, diže ga na okretanju i tako...da ne nabrajam.
Ako se može sa večim traktorom, netreba maloga mučiti.