• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KULTIVATORI - špartači

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,418
To je ok, izbaci još ove srednje i stavi još dvije S opruge i bolji od Gasparda...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Pogledaj stranicu prije: zavaril je bočno po flah, tak da mu je vanjska širina pstala unutarnjom.

sine nomine

Član
Tu od
24 Lip 2013
Poruka
82
Vidio sam ja to...

Vanjska širina je postala unutarnjom gdje dolazi nosač opruge koji je širi od opruge.
Ali da mu prednji dio same opruge koja je 10 ili 12 mm široka može proći kroz onaj stari dio baterije je isto ja mislim morao malo raširiti. Barem par mm.
Tako mi se i čini na slici.

Zanima me baš odgovor dal je optička varka ili ipak je kako mi izgleda.
Jer probao sam i ja samo oprugu staviti bez nosača između i ne ide.
Zato pitam. ☺

Poslano sa mog SM-G920F

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
OK, krivo sam shvatil kaj si pital. No, možda je S feder uži od onoga kojega sai ti imal?

Nego, pitam se, čemu služi još ta motičica poslije pačje noge?
Pri nama nitko nema kultivatora, niti kultivira, pa nemam iskustva.

sine nomine

Član
Tu od
24 Lip 2013
Poruka
82
Ma sve 5, i ja nisam baš najbolje objasnio pitanje.

Ako se ne varam moje su 12 mm. Ali čini mi se da bi i uže bile jako na knap.

Ustari pitao sam baš zato što mi na fotografiji izgleda malo šireni taj serijski završetak na koji je varen taj novi flah.
Pa sam se sjetio da je zbog toga vjerojatno jer je jako na knap.

Poslano sa mog SM-G920F

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dobro vidite, šireno je malo, 3-4 mm tak da može S opruga komotno unutra raditi svoj posao, znači samo sam malo s pajserom raširio te flahove, nije to nikakav čelik da bi trebalo grijati, ide kak hočeš. Samo prije varenja nosača na koji ide zadnja S opruga treba nešto ubaciti između flahova da bude u mjeri pošto su dosta elastični pa se vračaju, ovak dok jednom zavariš na mjeru nema stiskanja više.

sine nomine

Član
Tu od
24 Lip 2013
Poruka
82
Sve jasno. Hvala na odgovoru. :)

Poslano sa mog SM-G920F

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Šanana, čemu služi ta motičica koja ide po tragu pačje noge?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Evo gle, meni se osobno nije sviđao izgled same medredice, dosta zemlje samo preskoči preko velike srednje motike i ne ostane razrahljen, zato sam dodao ovu iza da to još malo prorahli i sad mi ostaje po sredini medredice ko mali jarčič, zadovoljan sam, ove bočne motičice fino bacaju na red tak da je kompletna medredica obrađena.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,474
Pošto radiš i sa onim kultivatorom koji nema S opruge, stavi sliku da se vidi razlika rada.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,418
Kupio sam 4 reda kultivator.. I naravno problemi.
Planiram raditi sa DF-om, ali kultivator ima 1 kotač po sredini i naravno smeta mi nosač donje poteznice na Deutzu koju nesmijem skinuti.
Najlakše mi je nabaviti još jedan kotač pa ako netko zna di bi bilo, na oglasu baš i nema.
Ako ne nađem onda ću mislit dalje...

Na vrh