Kako ne probijaju kozu kad izazivaju krastice?
"Stronghold ampule štite kuniće od buha i ušiju ali ne od krpelja i nanosi se ispod kože ili direkt u but"
Ovdije ste opet naveli da sa je primjena sustavna, a ne lokalna. Kako onda objasnjavate da kada kapnete stronghold kunicu na šiju ili injekcirate u but to dode do sugarca u uhu?! Razumijem da ste htjeli reci da sam parazit ne zivi direktno u krvnoj zili...ali postoji stanicna, van stanicna tekucina, izmjena tvari i itd, pa tim nacinom svaki lijek moze doci do zeljenog uzrocnika. Nilverm se dobije 100 ml u bocici a doza na jednog kunica od 5 kg je 0.5 ml, ja sam ga primjenio prije 7 mjeseci i nema pojave sugarca... tako da ne vidim koji je razlog da pisete da je to skupo?
Jos da razjasnimo jednu zabludu cijepljenje i lijecenje nije isto. Jedino cjepivo za kunice koje ja znam je protiv miksomazoze, nisam upucen, ali predpostavljm da kad se kunic vec razbolio da ne vrijedi cijepiti. Dok ljecenje injekcijom je npr kada se pojavi sugarac vi date lijek i on prode, uz to ako se bolest nije manifestirala simptomima kod ostalih kunica, a zarazna je, velika vjerovatnost je da ce i ti kunici pokazat simptome nakon odredenog vremena, pa zato misli da je preporucljvo onda tretirati sve maticne kunice.
Znaci injekcija ne znaci iskljucivo cjepivo!
Kraste dolaze grebanjem uha od strane kunića koji si sam napravi ranu i izazove infekciju,tako se dobiju kraste,ampule se mogu koristit kao inekcije koje idu u krvotok i onda kunić znojenjem luči tvar van koja tjera nametnike sa životinja ali samo neke,ako imaš 5 kunića i 100 kunića onda je velika razlika u cijeni.
šugarac ne može doći ako se redovno kontrolira kunić ,kao i ostale organe njuška,spolovilo,bradavice...od ostalih bolesti.
Greška kod uzgajivaća je što ne tretiraju i boxove poslije kunića jer se grinje zavuku gdje stignu i opet će izazvat šugu ušiju.
cijepivo je isključivo za mačke i pse i svake godine se mora ponavljat
inekcija se nekad može dati u vodu ili nanosit na kožu nije isključivo da se daje u krvotok...
tako je lijeka za miksomatozu nema ali se da kontrolirat i probat liječit ali to je rijetko i skupo.