• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

S

smoki

Guest
evo i mojih "patuljastih" kunića...malo su veći od patuljastih :scratch

...

sve 5 za kuniće samo ako ti nije problem trebao si im napravit prozorčiće na bočnim stranama da se zrak cirkulira kroz boxove i ako se ne varam vidim da daješ šrot kunićima to je malo opasno za njihove dišne kanale i sluznice

Posljednje uređivanje od moderatora:

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
949
sve 5 za kuniće samo ako ti nije problem trebao si im napravit prozorčiće na bočnim stranama da se zrak cirkulira kroz boxove i ako se ne varam vidim da daješ šrot kunićima to je malo opasno za njihove dišne kanale i sluznice
A meni se čini da nepotrebno kopiraš slike...:vragek:

zeko2511

Član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
144
a hrane se s tom mješavinom šrota i ječma....a sad jel je il nije štetko nezz...ja ih hranim tak već skoro dve godine i ništ im nije...a i kak ovi koji tove s onim smjesama i pizdarijama pa im ništ nije???

S

smoki

Guest
a hrane se s tom mješavinom šrota i ječma....a sad jel je il nije štetko nezz...ja ih hranim tak već skoro dve godine i ništ im nije...a i kak ovi koji tove s onim smjesama i pizdarijama pa im ništ nije???

tovi se peletiranim smjesama, nečeš vidjet da se negdje daje šrot a da nije nakvašen ili umješan u pogaču...

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388

...ja sam taj :eek:...
sve krupno mljeveno i sigurno tvrđe za zubiće nego peleti!!!
Istina da u tome ima i skroz sitnog poput prašine i da bi moglo doći do problema (iako nikad još nije) ali se zato izbuše male rupice na dnu hranilice.
A te "pizdarije" su ono što pelet čini hranjivijim i što tov skraćuju za trećinu vremena.
Patuljastim nepotrebno naravno ali tovljenje samo žitaricama je smiješno!!!!!!!

T

thaibox1991

Guest
Pozdrav!

Jel zna netko gdje se moze nabavit sumpor( za šugu ) ... bio sam u jednoj poljoprivrednoj apoteci na Branimircu i zena kaze da ima paket od 5kg za 50 kn i kaze da se ne pakuje na manje... Meni toliko ne treba, pa me zanima da li mozda ima netko od vas tko hoce prodat i za koliko?

hvala unaprijed :)

H

Hrvach

Guest
Ako ti kunići imaju kraste po ušima pomješaj petrolej i jestivo ulje 1:1 i špricaj im 1-2puta dnevno i kraste će nestati. Taj recept je stariji nego kaj smo mi dva skupa :D

T

thaibox1991

Guest
Ako ti kunići imaju kraste po ušima pomješaj petrolej i jestivo ulje 1:1 i špricaj im 1-2puta dnevno i kraste će nestati. Taj recept je stariji nego kaj smo mi dva skupa :D

Ma nije problem za kraste, nego da pobije šugarce... Jel za to dobar petrolej sa uljem?

H

Hrvach

Guest
Može i ulje ali bolje je kad se pomješa s petrolejom, petrolej osuši krastu,a ulje ju otpusti da lakše opadne kad se kunić češe sa šapom. Tak su radili ljudi prije dok nije bilo ljekova i preparata za šugu, snalazili su se kak su znali.
Jel ima možda neko onaj članak o lječenju životinja ljekovitim biljem, to sam vidio jednom prilikom,al nisam spremio...

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,466
Idi kod veterinara da ti da lijek protiv parazita...u 2 dva dana sve nestaje, moraš tretirati preventivno sve, i moraš obavezno dezinficirati sve gajbe. Neće se više pojaviti.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,466
Zbog toga treba spriječiti bar 1, 2 puta godišnje, dobro oprati gajbe i paziti od koga se razmjenjuju kunići. Imamo kuniće 20 godina i samo jednom se pojavili ti paraziti.

T

thaibox1991

Guest
Može i ulje ali bolje je kad se pomješa s petrolejom, petrolej osuši krastu,a ulje ju otpusti da lakše opadne kad se kunić češe sa šapom. Tak su radili ljudi prije dok nije bilo ljekova i preparata za šugu, snalazili su se kak su znali.
Jel ima možda neko onaj članak o lječenju životinja ljekovitim biljem, to sam vidio jednom prilikom,al nisam spremio...[/QUOTE

Mene samo zanima da li petrolej UBIJE sugarce? Ja ne zelim samo da vise nema krasti, nego da pobijem tu gamad...

H

Hrvach

Guest
Pobije sve, pogotovo ako kupiš kunićima ronhill pa im daš da si zapale kad ih špricaš s petrolejem.. Ima da sve ubije :D Šalim se, ja sam tak rješavao problem i rijetko kad mi se pojavilo,a ako se i je to je bilo na 1-2 životinje nekaj po malo, niti nije vrijedno spomena.

Najnoviji postovi

Na vrh