Ja ti mogu napisati za hyllu,a ti najbolje znaš za ove svoje kako napreduju.
Svoje sam pripuštao prvi put s 3,5-4mj, kotile su se bez problema i odhranile legla, prvi put okote manje nego inače cca. 5-6 komada, mladi napreduju jako dobro bez obzira bilo prvo ili peto leglo. Istina je da se s prvim okotom ženki uspori rast ali to po meni nije bitno jer je ženka za rasplod,a mladi za tov i klanje. U prosjeku kote 6-10, makar ima slučajeva i 12-13 komada, veliku većinu odhrane same ako je briga kak treba i smrtnost je neprimjetna. Potrošnja hrane im je 3:1 (kg hrane/kg prirasta žive vage), ovisno s čime hraniš, ako daješ kruh, zeleno i sijeno onda je i duplo veća. Moji su imali oko 3-3,5:1 s tim da ovi koji su imali prosjek 3,5kg nisu jeli smjesu duže od 10 dana i to 15% udjela u hrani. Za klanje su s 3mj i imaju oko 1,8kg očišćeni. Nisu prezahtjevni za držanje ali treba znati s njima jer su to ipak hibridi. Ženke mogu imati 10 legli godišnje makar ti to ne bi preporučio, moja preporuka max. 7-8 legli i s time se dobije oko 50-60 mladih godišnje. Sve ovo kaj je napisano ti govorim u prosjeku, znači ima puno boljih ali i lošijih, ovo je zlatna sredina koje se treba držati. Kvaliteta i uspjeh ovisi o puno toga, genetika,prehrana,smještaj....
Za tvoje kuniće neznam kakvih su karakteristika pa bi bilo dobro da napišeš u jednom postu nešto detaljnije o njima