evo vidim da je već bilo razgovora oko hladnoće.... ja sam ima isto prvi put smrznute pojilice itd. al bože moj šta sad mlake vode 2 puta dnevno i to je to... meni je veći problem stvorila neprohodna cesta tako da sam kasnia sa novim kavezima i kotilicama ... i evo danas uspia preko leda i sniga nekako to dovest i montirat ( kavezi vareni od čeličnih šina 60x60x200 i to na dva kata - 4 prijatelja polomili živce i kosti noseći ih preko zamrzlog polja)
e sad ne znam jel problem šta bi 28 dan skotnim ženkama , od provog dana kad sam ih ostavia kod mužijaka, trebao biti za 3 dana - jel to dovoljno da se priviknu na nove kaveze ( izmet sam od današnjeg čišćenja stavia u nove kaveze - čisto mislija da bar malo uspijem utrljat njihov miris)
Ima kupit rabljenih kaveza od propalog Kunisa, ima oglas na njuškalu..:supz:
da da sve to stoji kao i ti kavezi ovo je novo i sigurno ko zna kolko u kunisu dugo stoje ti kavezi i kad su tretirani protiv bolesti...
Johny, ubili bi sve mikroorganizme Jel zna netko koja je cijena za gajbu ZA 4 ŽENKE I 32 TOVLJENIKA?
Pozdrav svim uzgajivacima kunica.Ja uzgajam panonce i sarce.Kavezi su mi napolje i voda zaledi.Kao sto kazete vrela vode vise puta i sve ok.Zenke prebacim u podrum dva dana pre kocenja sa njenom kotilicom koju za 12 dana posle kocenja vratim u kavez da bi zecici dobili zimsku dlaku.Tako da selidba nije problem ako ponese sa sobom deo stvari,pojilicu,hranilicu,kotilicuevo vidim da je već bilo razgovora oko hladnoće.... ja sam ima isto prvi put smrznute pojilice itd. al bože moj šta sad mlake vode 2 puta dnevno i to je to... meni je veći problem stvorila neprohodna cesta tako da sam kasnia sa novim kavezima i kotilicama ... i evo danas uspia preko leda i sniga nekako to dovest i montirat ( kavezi vareni od čeličnih šina 60x60x200 i to na dva kata - 4 prijatelja polomili živce i kosti noseći ih preko zamrzlog polja)
e sad ne znam jel problem šta bi 28 dan skotnim ženkama , od provog dana kad sam ih ostavia kod mužijaka, trebao biti za 3 dana - jel to dovoljno da se priviknu na nove kaveze ( izmet sam od današnjeg čišćenja stavia u nove kaveze - čisto mislija da bar malo uspijem utrljat njihov miris)
Mislim da je 2800kn previše za dati za takvu gajbu, naravno ako vam se ne da doma zezati s varenjem i slaganjem onda se isplati. @Oršić je napravio za 20-25 tovljenika pa vam nek kaže kolko ga je sve skupa izašlo, imate sliku gajbe par stranica prije. Mislim da ta gajba za 32 tovljenika i 4 ženke ne bi izašla više od 1000-1100kn,a to je više nego duplo jeftinije. Ja si mislim u Agro Silvu uzeti sustav za napajanje jer mi se čini da je cijena prihvatljiva u usporedbi s drugim dućanima.
Mislim da je 2800kn previše za dati za takvu gajbu, naravno ako vam se ne da doma zezati s varenjem i slaganjem onda se isplati. @Oršić je napravio za 20-25 tovljenika pa vam nek kaže kolko ga je sve skupa izašlo, imate sliku gajbe par stranica prije. Mislim da ta gajba za 32 tovljenika i 4 ženke ne bi izašla više od 1000-1100kn,a to je više nego duplo jeftinije. Ja si mislim u Agro Silvu uzeti sustav za napajanje jer mi se čini da je cijena prihvatljiva u usporedbi s drugim dućanima.
e ljudi imam problem,jedan od malih star oko 4 tjedna ima neku izraslinu ispod oka nesto manje od graska,onako je crveno ,izgleda mi ko zagnojeno a neznam odakle mu to kako je to mogo zaraditi,inace on je najslabije uhranjen ostali su teži od njega,pa ako ko ima savjet