Da ne citiram svakoga posebno..
@Žećo nisam rekao da je loše za ovu pasminu, dapače jako je dobra kilaža,ali tovne pasmine barem ona koju ja imam imaju prosjek za 10-15 deka više, govorim o prosjeku, znači ima boljih i lošijih. Naravno sve ovisi o pasmini, prehrani ali i o genetici. Kak sam i sam reko, ja svoje NE hranim sa čistom smjesom niti mi je to ikad palo na pamet, čak i dobivaju malo kukuruza i to u obliku klipa da si bruse zube 2, max. 3 puta na tjedan. Svako može imati izbalansiranu hranu bez kemikalija samo treba pogledati tablice s hranjivim vrijednostima. Nije isto zob ili ječam, tritikal ili kukuruz... Važno je pogoditi omjere. Kasnije ću postaviti jedan link gdje je napisan recept za prehranu kunića,garantiram da je dobar.
@DUKS Nikad nije niti će biti isto hibrid i mješanac, da je tako danas ne bi imali na farmama bijele hibridne piliće nego bi imali mješance običnih kokoši. Mješanac je dobar ako se zna od čega je on nastao i da ima stabilnu genetiku. Čisti primjer su mješanci od HB11 koji imaju bolji prirast od čistih tovnih pasmina. Naravno uvijek ima ljudi koji misle da je nemoguće postići 3kg i više za 3mj jer to njima nikad nije uspjelo ali s time se ne opterečujem, svako zna za sebe kaj ima doma. Hibridi su planski stvoreni mješanci stabilne genetike, znači znaš da će kroz 5-6 generacija davati mlade garantiranih karakteristika. Zna se za kaj su oni stvoreni i da nisu za izložbe isto ko ni tovni mješanci. Mislim da nikome nije u cilju da ima kunića za izložbu i da se više opterečuje kilažom nego npr. dlakom ili rasporedom boja.
Ponavljam!!! NE piši odvojene poruke, nije potrebno svakoga citirati ako je to par postova prije, napiši ime i znat će se koga su išle tvoje riječi