• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

H

Hrvach

Guest
Pusti to kaj su tvoji susjedi medicinari, nisu niti oni pametni za sve. Uči na svojim i tuđim greškama jel se tako najbolje uči i stiče iskustvo. Niko se nije rodio pametan. Imaš dosta uzgajivača u Krapini i okolici, malo pogledaj u oglasniku.

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Pusti to kaj su tvoji susjedi medicinari, nisu niti oni pametni za sve. Uči na svojim i tuđim greškama jel se tako najbolje uči i stiče iskustvo. Niko se nije rodio pametan. Imaš dosta uzgajivača u Krapini i okolici, malo pogledaj u oglasniku.
Nisam ni rekao da njima vjerujem, nego sam tako postupio samo da ih ne uvrijedim. Nadam se da ću naći Loverboya.

H

Hrvach

Guest
Kaj ih imaš uvrijedit, ak nezna s životinjom kak bude znal s ljudima. Žigola za ženku lako nabaviš, neznam koje pasmine voliš i za kaj ti treba, ali uglavnom sve se lako nabavi samo je pitanje cijene.

H

Hrvach

Guest
Koja je to pasmina,kolko je star i koja je cijena? Jel imaš za prodati kaj malih starih 1-2 mjeseca?

mtrupkovic

Član
Tu od
20 Ruj 2009
Poruka
89
To je križani..nije neka posebna pasmina...
Star je negdje 4 mjeseca...
Imam za prodati još takve ženke, kalifornijske ženke, i 6 mladih kalifornijskih starih mjesec i pol...

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
Kad izuzmemo boju koja baš i nije nešto(a nije ni bitna kod križanih)kunić izgleda odlično,
djeluje mi nabijeno i mesnato.Sigurno narastu veliki!?

mtrupkovic

Član
Tu od
20 Ruj 2009
Poruka
89
Sve ovisno do kad ga hraniš...
Ako duže, obrađeni znaju imati do 2 kg, nekad i malo više, ali to ne prakticiram baš jer je tada veći utrošak hrane...
Sad ih ostavljam malo duže, jer u ovo doba se daju prodati za rasplod...

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Sve ovisno do kad ga hraniš...
Ako duže, obrađeni znaju imati do 2 kg, nekad i malo više, ali to ne prakticiram baš jer je tada veći utrošak hrane...
Sad ih ostavljam malo duže, jer u ovo doba se daju prodati za rasplod...
Pa, reci cijenu, nisi mi odgovorio na PP.:?

karlo22

Član
Tu od
22 Srp 2009
Poruka
122
Pozdrav planiram početi držati zečeve do 10 zečica za tov što mi preporučujete od vrste i dali ima ko nacrt za kavez

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
Pozdrav planiram početi držati zečeve do 10 zečica za tov što mi preporučujete od vrste i dali ima ko nacrt za kavez

Pozdrav
Za pretpostaviti je da si se naoružao informacijama i stekao teoretsko znanje!
Za preporuku ti je zatvoreni prostor,udaljen od prometnica tj buke,
bez kontakta s drugim životinjama i čestim uznemiravanjima bilo koje vrste.
Kavezi ti "moraju" biti lagani za održavanje;čišćenje,dezinficiranje.
Preporuka ti je njuškalo oglasnik,za nevelike novce kupiš rabljene kaveze za profi uzgoj kunića.Ili da kupiš tri bunta pocinčane žice 10 tabli pocinčanog lima,10 kg živaca,izrezane prste... :madmana:
A što se tiče rase imaš veliki izbor srednje-teških rasa.
:partyman:

karlo22

Član
Tu od
22 Srp 2009
Poruka
122
Kaveze ču praviti sam jer znam raditi s metalom može li ko staviti nacrte s kotilicom

H

Hrvach

Guest
Za kaveze nemaš nikakve velike mudrosti. Za srednje pasmine ti je dosta 50*50*50 i kotilica 40*30 s vanjske strane. Ako su veće pasmine onda ovisno o veličini. Meni su za orijaše bile dimenzije 75*70*50 i kotilica s vanjske strane i to je mi je bilo i više nego dovoljno prostora. Kaj se tiče tovljenika u kavez 50*50 ti stanu 2 komada. Nemaš nikakve specijalne nacrte za to. Ako si zainteresiran ja ti mogu poslati nacrte objekta koji ja trenutno radim s 30 bokseva dimenzija 50*50. Jako je jednostavno za napraviti. Trebaju ti 4 grede ( ja imam stupove od struje) 250 cm dužine. Između stupova idu 2 reda po 5 gajbi i tako s 3 strane. Inače na ovu visinu mogu ići 3 reda bez problema ali mi trenutno više ne treba. Cijena komplet svega je oko 500kn. Ako te zanima nacrt i skica poslat ću ti.

H

Hrvach

Guest
Slike kunićarnika nemam jel sam imao ispite na faksu pa od sutra na dalje krećem u izradu. Mogu postaviti skice koje sam radio kak bi to trebalo izgledati. Slike starih gajbi nemam jel sam ih se riješio. Inače ovo kaj radim će bit drvena konstrukcija kućice,a gajbe će biti s vanjske strane zatvorene drvene,a na vratima i ispod će biti žica. Ispod svakog kata će biti posuda u koju će padati izmet. Najkasnije navečer ću postaviti skice na forum.

H

Hrvach

Guest
Evo skice kunićarnika, nije baš precizno nacrtano:scratch ali glavno da se zna o čemu se radi. Ako ima kakvih pitanja samo recite 8)
2rz42ky.jpg

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
Nije loše :supz:
opsluživaju se s unutarnje strane objekta i kako sam skužio nema vanjskih zidova nego su kavezi s vanjske strane od daske?!
Hoće li objekt biti u nekoj zavjetrini ,ako bude propuha zatvoriš kompletno jednu stranu(od zemlje do krova).
ako ostaješ pri dva reda kaveza-malkice veći razmak pa kosi lim ispod(prema vanjskoj strani kaveza pad).
:supz:

H

Hrvach

Guest
Tako je s vanjske strane nema zidova zato jel je objekat u zavjetrini pa nije potrebno. Hrane se s unutarnje strane. Razmišljao sam da stavim daske na plafon pa da imam mjesta pod krovom za hranu i stvari za kuniće. Krov će biti malo više napušten s obje strane jel još dolaze kotilice s vanjske strane. Sutra ako vrijeme dopusti napraviti rupe za temelj i postaviti držače za stupove.

karlo22

Član
Tu od
22 Srp 2009
Poruka
122
ovi dana počinjem praviti kaveze mislim kupiti panonske bijele traže po 250 kuna po komadu kako vam se čini ta cijena?

Najnoviji postovi

Na vrh