evo ti slike naših kaveza za matično stado i tov. ja sam se koristio s njima oko 5 godina i sad ih ponovno koristim, sasvim su OK. rađeni u italiji a kupljeni kod farme koja je propala ( ima ih još, moj prijatelj je zatvorio farmu i prodaje ih )
kavez za ženku je dimenzija ( dubina-širina-visina ) 600x400x350 mm + kotilica 250x400x350 ( kao što vidiš na slici kotilica je malo spuštena radi ulaska ženke ( otvor za ulaz mora biti višlji od poda da ženka kod izlaska ne odnese mlade na sisi. tovilice su dugačke 2 m i u jedan red stane 14 kunića ( po 2 u box ) dimenzije boxa su 400x300x300. prednost takvih tovilica je da kunići za tov nemaju puno prostora za kretanje i brže napreduju do željene težine, jer u tovu je bitna matematika - potrošnja hrane, vrijeme tova itd, da ne filozofira mislim da me kužiš.
ovo su minimalne dimenzije kaveza koje su talijani proračunali za srednje pasmine kunića ( novozelandski, kalifornijski, hyla ... ). dimenzije su u redu i nikad nisam imao problema sa smještajem samo higijena mora biti maximalna i mikroklima donekle dobra ( dezinfekcija prostorija,ventilacija,rasvjeta, prevencija protiv šuge, proljeva itd - samo da znaš za te prevencije koristim za sad samo domaće recepte, jabučni ocat, ulje itd i nikad nisam imao većih problema, a ako netko zna neke nove preparate neka javi )
toliko za sad oko kaveza a ako netko treba kakvu novu informaciju oko uzgoja slobodno pita pomoći ću koliko mogu i da razjasnimo drugo je uzgoj kunića za tov ( meso ) a drugo zbog ljubavi da se ne filizofira oko smještaja jer možete imati ogromni kavez za jednog kunića i uvjete da se on loše osječa.
slike u prilogu
pozdrav