U međuvremenu sam nabavila novozelandskog crvenog, 1 cura 7 mj ( danas bila kod susjeda pod zecom) kod jednog vlasnika, 2 cure 3,5 mj, jedan dečko 4 mj ( nije u srodstvu) i jednu sam uzela kalifornijsku curu od 4 mj koja će za cca 3 tj ići k zecu. Sada se čeka da ovaj dečko odraste do dobi za skakutanje po curkama, do tada bi i one trebale biti pomalo spremne, taman još 1-1,5 mj. Kada se budu trebale kotiti ne bi smjelo više ni biti tako zima.
Zašto sam uzela odmah toliko cura? Pa baš zato da vidim koja će biti dobra majka, imati dobro odnjegovana legla, a i da imam izbor kod parenja, kako ne bih svoje curke previše iscrpljivala stalnim koćenjem. Radije pustim malo duže malce s majkama, sparim ju kada budu malci oko mjesec dana ( čini mi se da je to OK), osim možda prva dva parenja kada ću spariti čim prije da imam za sebe mesa još na proljeće. Tako vjerujem da ih neću previše iscrpljivati sa malcima, recimo da svaka napravi 4 legla godišnje. Ili bi trebala imati više da bi bila rentabilna? Onda ću vidjeti kako će se sve odvijati sa malcima, ako mi se koja kunica svidi ostavim ju i isprobam kakva je za uzgoj i tako ćemo krenuti.
Joj bilo je davno kada sam se time bavila, treba se sada svega sjetiti.