zna li netko da se prodaje mini peletirka za stočnu hranu. konkretno ubaciš mljeveni kukuruz, ječam i zob a izlaze pelete.
hvala pozdrav
hvala - malo ću to proučiti, iako ja imam kanale pod padom duboke oko 30-40 cm ali mi problem stvara stajanje izmeta
Imas ove kineske oko 7000kn ja sam dao praviti matricu I valjke pa cu ju sam sklepati
Ima tko kakv prijedlog za jednostavnu kotilicu koju bi stavio unutar kaveza? ....
A da probaš ubaciti kalifornijske gliste radi prerade izmeta i uklanjanja smrda + imas dodatnu korist.
To je moj plan na proljece ako realiziram novi kunicnjak koji ce biti prilagođen tome
i ja bi ali nemam baš puno vremena a i trebam nacrte. a kakva je ta kineska?
Koliko sam cuo od ljudi da je matrica napravljena od mekoga matrijala sto nije dobro I da puca osovina a neki oped tvrde da je sasvim ok za peletiranje stocne hrane a za ostalo da nevalja npr peletiranje drvenih briketa
ja hoću baš peletirati hranu da mi mali ne razbacuju
hvala ti
pozdrav
Improvizirani kavez-improvizirana kotilica.
Pošto se radi o žičanom kavezu,a na ovakvim temperaturama to mora biti kutija pa ili "sklepana"
ili nekakva preuređena od kakove ambalaže.
Evo šta piše u nekim knjigama:
-Kopanjski: Kutiju za gnezdo (nakot) stavljamo u kaveze oplodenih
ženki da bi mogle u njima da izgrade gnezdo za potomstvo.
Ove kutije sa pomicnim kapkom prave se od tanjih dasaka
ili filcanih ploca (slika 38). Pomicni kapak omogucava kontrolisanje
stanja nakota. Ulazni otvor mora se nalaziti na
visini od 8-10 cm od dna što sprecava da mladi pre vremena
napuste gnezdo.
Velicina kutije za gnezdo zavisi od rase koju uzgajamo.
Za krupne rase koriste se kutije cija je dužina 50 cm, širina
40 cm, visina 35 cm, a širina ulaznog otvora 22-25 cm, a
za srednje krupne rase kutije dimenzija 45 X 35 X 30, i širine
otvora 17-20 cm.
Evo i njegovog prijedloga:
Uploaded with ImageShack.us
a iz druge brošure:
Uploaded with ImageShack.us
Nisam skuzio Mislio sam na uklanjanje izmeta pomocu glista
ova donja desna slika gdje je kunić u srednjoj limenoj kotilici to je prava stvar za kaveze ameri to koriste jer kod njih rijetko ko ima drvene gajbe samo žićani i onda naprave ovakve drvene kotilici i mnogo je toplije nego u limenima pa bi ti ja to preporučio...
Duba oni kad kažu za matrice ne daju ti primjer da je to predviđeno za peletiranje djeteline u brikete i onda se sačuva najbolje a kad ti ubaciš kukuruz naravno da će se istrošit...
zna li netko da se prodaje mini peletirka za stočnu hranu. konkretno ubaciš mljeveni kukuruz, ječam i zob a izlaze pelete.
hvala pozdrav
To ce ti biti problem napraviti u kunicarniku pogotovo zbog mokrace kunica koja je jako jaka
Razgovarao sam s covjekom kojis e time bavi i napisao knjigu o uzgoju glista.Veli on da je vec preporucivao u Zadru nekom vecem uzgajivacu istu stvar za rjesavanje smrada.
Veli da nije bad, tamo gdje se zadrzava mokraca samo zaliti vodom malo vise i posipati necim (nije vapno, al tak nekaj, zaboravio sam)
Iz americkih knjiga koje imam spominje autor da ia u jarcima gliste i da nema smrada + najkvalitetniji humus, od tamo sam zapravo prvo dosao na ideju da probam.
Tak da mi je zamisao imati kaveze u nizu, žičane kakve i imam , ili "hanging" varijanta kakvu oni prakticiraju na kat i ispid gliste.
Al moram sagraditi kunicarnik, koji sam zamislio 6x 3,5, gajbe u nizu na obje strane , ispod gajbi glistarnik , nabavio sam UPS baterije od 75Ah, te bi na kunicarnik stavio solarne panele za rasvjetu i eventualnolagamo grijanje prostorije. E sad u praksi bumo vidli, za sad me muci ta legalizacija i gradnja objekta
Ideja je ok to znam da se obavezno izmet kunica mora oplahnti vodom zbog jakoga amonijaka imas na netu dosta o glistama vlaga zaljevanje I sve ostalo pa si procitaj prije izgradnje nesmijes ni puno zaljevati