• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
ja ostavim pod zenkom mjesec ipo dana cak kunice jel ja svoje zenke neforsiram kada odvojis male treci dan pusti zenku pod muzijaka
imam i leglo ovnolikih,a tu rasu nisam prije uzgajao,dali njima treba koji dan duže sisanja nego srednjoj rasi? :confused:
šest ih je u leglu

D

duba0s

Guest
imam i leglo ovnolikih,a tu rasu nisam prije uzgajao,dali njima treba koji dan duže sisanja nego srednjoj rasi? :confused:
šest ih je u leglu

pazi sto duze sisa zdravije je

M

mariopoverk

Guest
jeste možda čuli za repine rezance kažu da ih kunići jedu kao ludi i da odlično napreduju od njih

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
jeste možda čuli za repine rezance kažu da ih kunići jedu kao ludi i da odlično napreduju od njih
Peleti sadrže repine rezance,e sad u kojoj količini teško je znati.
I kako ih davati ,nakvašene ili suhe,da se nebi kunići napuhali jer repini rezanci jakoooo povećaju volumen kad se nakvase.U svakom slučaju su korisni u prehrani.

M

mariopoverk

Guest
to mi je jedan stariji čovjek rekao ali on više ne drži kuniće i gdje god sam pitao nema tih repinih rezanaca , a on kaže da je davao suhe i nikad nije imao problema sa uginućem kunića, e sad aj znaj a u svakom slučaju ako ih nabavim riskirat ču sa jednim leglom:roll:

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
to mi je jedan stariji čovjek rekao ali on više ne drži kuniće i gdje god sam pitao nema tih repinih rezanaca , a on kaže da je davao suhe i nikad nije imao problema sa uginućem kunića, e sad aj znaj a u svakom slučaju ako ih nabavim riskirat ču sa jednim leglom:roll:
treba vidjeti koja je hranjiva vrijednost repinih rezanaca,cjena isplativost.
Ako su skuplji od peletirane lucerne onda ništa od rezanaca.

H

Hrvach

Guest
Cijena repinih rezanaca je oko 2 kn/kg i ovisi o cijeni šećerne repe.Kunićima se može davati namočeno u obliku kaše kaj je manje opasno jel se repa napuhne prije probavljanja. Mogu se davati i suhi čepići ali onda postoji opasnost da se kunić preždere pa se napuhne i ugine. Kaj se tiče hranjivosti,to je jedna od najkaloričnijih stočnih hrana.

M

mariopoverk

Guest
Evo par slika....

Prilozi

• IMG_8140.jpg
    IMG_8140.jpg
    53 KB · Pregleda: 399
  • IMG_8141.jpg
    IMG_8141.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 339
  • IMG_8146.jpg
    IMG_8146.jpg
    58 KB · Pregleda: 320
  • IMG_8149.jpg
    IMG_8149.jpg
    60 KB · Pregleda: 374
M

mariopoverk

Guest
Još par slika...

Prilozi

• IMG_8151.jpg
    IMG_8151.jpg
    58.8 KB · Pregleda: 206
  • IMG_8154.jpg
    IMG_8154.jpg
    62 KB · Pregleda: 233
  • IMG_8155.jpg
    IMG_8155.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 207

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
174
Ja sam ti iz Donje Rašenice,Bjelovarsko bilogorska županija.

Posljednje uređivanje:

Rođo

Novi član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
17
Bok! Ja sam vam novi u ovom forumu, ali me izuzetno zanima ova tema jer mislim se baviti uzgojem kunića za vlastite potrebe. I za sad držim dva kunića, mislim se proširevat i to razmišljam uzgajat, no da ne duljim moja pitanja su sljedeća:

- koliko blizu treba bit pojilica kod kunica koje se kote tj. dali treba bit skroz blizu kotlice npr. na samom ulazu u kotilicu ili nema nikakave veze ako je ona udaljena od kotilice 80 cm?
- dal ima ikakvog štetnog utjecaja ako se kotilice nalaze jedna do druge?

H

Hrvach

Guest
Pozdrav rođo!
Bilo bi dobro da su blizu kotilice, ne treba biti na samom ulazu,ali da je blizu jel ženka pije jako puno vode dok se koti. Ako su kotilice jedna do druge nema veze ako su ženke razdvojene (ako nisu u istom boksu), makar ima slučajeva da ljudi drže po 4-5 ženki zajedno bez problema. Inače se zna dogoditi da si ženke međusobno poubijaju mlade. Bilo bi dobro da se predstaviš u podforumu koji je namjenjen za to.

M

mariopoverk

Guest
Poz Hrvach ! reci mi jel možda znaš u kojoj se količini sjemenke suncokreta smiju davat kunićima ili nema nikakve veze, dali im mogu naškodit

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
...mogu se naći podaci da se daje 5% max i to najviše radi sjaja dlake kod kunića za izložbe.Po meni je puno bolje i sigurnije davati suncokretovu sačmu (ako se radi o tovu kunića)a mislim da je i jeftinija od suncokreta,cca 3,6 kn-kg. Koja je cjena suncokreta?

H

Hrvach

Guest
Iskreno, nemam pojma jel se kod mene suncokret ne sije. Ja sam imao na vrtu par komada i to sam bacio kunićima tek tolko da vidim jel jedu ili ne.

M

mariopoverk

Guest
oko 4 kn ali ga dosta teško nabavit, vreča od 40kg peletirane lucerne 135kn jel to puno

T

Toma13

Guest
Bok! Ja sam vam novi u ovom forumu, ali me izuzetno zanima ova tema jer mislim se baviti uzgojem kunića za vlastite potrebe. I za sad držim dva kunića, mislim se proširevat i to razmišljam uzgajat, no da ne duljim moja pitanja su sljedeća:

- koliko blizu treba bit pojilica kod kunica koje se kote tj. dali treba bit skroz blizu kotlice npr. na samom ulazu u kotilicu ili nema nikakave veze ako je ona udaljena od kotilice 80 cm?
- dal ima ikakvog štetnog utjecaja ako se kotilice nalaze jedna do druge?

Pozdrav! Mislim da ti i nije toliko bitno koliko je udaljena, samo vodi računa da je malo povišena (ako je riječ o pojilici na flašu). Naime, ako je prenisko, desi se da mokre unutra ili čak nađeš koju kuglicu izmeta. Što se tiče udaljenosti kotilica, ja ih uvijek planiram da su jedna do druge jer mi olakšava grijanje zimi. Stavim jednu sijalicu ispod kotilica kad se temperatura spusti ispod -10 preko noći. I do sad sve funkcionira dobro. Upravo odbijam kuniće koji su se kotili i ispod -15. Od 11 komada, 10 ostalo! Pozz!

H

Hrvach

Guest
Dosta je u usporedbi s gotovom hranom za kuniće. Kod mene je prodajna cijena hrane za kuniće cca. 4kn/kg,a ako ideš u tvornicu cijena je oko 2,50-2,70kn/kg. Ja sam za povećanje mesnatosti davao proklijalo žito,najviše ječam jel je pšenica za poticanje parenja i to se pokazalo jednako ako ne i bolje od smjese. Davao sam im 3 puta na tjedan onu čašicu od jogurta tog proklijalog. Kod mene nije poljoprivreda tolko razvijena ko u slavoniji, kod mene ljudi siju kukuruz,ječam,pšenicu i eventualno tritikal, ostalo su za njih strani pojmovi tak da mi je teško nabaviti suncokret,soju, lucerku i slično jel toga kod mene nema.

Najnoviji postovi

Na vrh