U Zeleni krug idem i ja po hranu za kokice i piliće, te sam sada uzela limene pojilice za kuniće, one na bocu. Za žičanu mrežu ipak preporučam trgovinu Banić promet, ja sam tamo kupila mrežu oka 1*1 ca otprilike, za prednje stranice, čvrsta, varena, po cijeni od 24,00 kn metar na metar.
Kuniće sam imala prije 10 godina, kada sam se tek udala, ali smo imali problema sa štakorima u susjedstvu gdje je bila stara, trula, drvena kuća i tu su se štakori nakotili u velikom broju jer je cijelo dvorište i sve bilo napušteno i zaraslo. Znala sam ući u štalu i vidjeti desetak štakora kako mi pretrčavaju preko puta, a kada mi se dogodilo da su počeli mi skakati po nogama i napadati mlade kuniće usprkos mreži i svemu, jednostavno sam bila prisiljena odustati od svega. Prije godinu dana je kuća maknuta, sve je očišćeno, došao novi susjed i tu gradi novu kuća, redovno samo cijelo ovo vrijeme trovali štakore, tako da samo ih napokon riješili ( bilo je susjeda koji nisu htjeli trovati iz nekog samo njima poznatog razloga). Zna se pojaviti pokoji, ali sada je to lako riješiti, što ne stepu psi ( imam tri psa svaki druge pasmine, a svi u duši štakoraši, znala sam naći kraj retriverice i deset stepenih na travnjaku) potrujemo i više nije takvo stanje.
Toplo se nadam da će biti nešto od nje, ako ne čekam sa kalifornijskom koja je parena 2 tj kasnije, isto bi po ponašanju prema mužjaku trebala biti skotna, vikala je neki dan na njega da nisam mogla vjerovati da kunić može biti toliko glasan. Djeluju kao izrazito tihe i mirne životinje.
Koju hranu koristite, gledam da neki preporučuju ovu iz Pehre, ali ne mogu ju naći nigdje kod nas za kupiti? Kod mene ima Valipile, TSH Čakovec i Sano kao proizvođači stočne hrane, s time da Sano nemaju za kuniće. Prije 10 godina sam koristila hranu od Hrvatskog Leskovca kao i za piliće i bila mi je ta hrana super, ali oni su propali.