• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

H

Hrvach

Guest
Rexovi su od g. Jamića. Ovisno kako se hrani tako su i teški, relativno su nabiti ko pasmina,a krzno im je stvoreno za neki topli kaput ili bundu :D Danas sam upoznao još jednu forumašicu, Ninci, ali je došla u nezgodno vrijeme pa nismo stigli puno pričati jer sam bio na blagajni, kod svojih životinja, na pripremi za podjelu i tisuću drugih mjesta.

H

hdraskov

Guest
Sto mislite o kombinaciji zenke panonaca i muzjaku novozelandskog?

S

slavkoš

Guest
Evo i mene,prije svega pozdrav svima i puno zdravlja i sreče u nadolazečoj godini.Nisam se javljo jer sam radio nastambe za kuniće posebno kotilište za 20 kunica i dva majstora i posebno tovilište.Zanima me peletirka,Duba de mi reci koja je cijena rolera i matrice kod ovih što rade tebi i ako ti nije problem poslikati one cijevi za odvod amonijaka da vidim kako si to sastavio,Smoki mali je pravi majstor super se snalazi u svom haremu

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Evo da se i ja pridružim teškar-u sa veselom temom
KUNIĆ U KISELOM KUPUSU
SASTOJCI
veća glavica kiselog kupusa
bataci od kunića...
Koliko bataka ide na taj omjer namirnica?

S

smoki

Guest
ajde slavko svaka čast mora da će ova godina biti puna iznenađenja kod tebe ja sam nabavio još 40 gajbi ali žičane jer se ispostavilo da su mnogo čišći kunići i mnogo mi se bolje ponašaju u njima nego u drvenim gajbama tamo sam postavio ženke sad imam 8 komada i jednu sam donio iz Mađarske i još jednog muškog od kolege iz Broda tako da imam sad dosta linija a planiram iz Slovačke još uvest mužjaka i tako da će biti dobra godina i za izlagat sad imam mjesta za čuvanje tako da neće biti problem a i proljeće nam se bliži...

Z

zbokanov

Guest
pitanja, pitanja, pitanja :)

Pozdrav svima!
Nov sam i u kunićarstvu a i na ovom forumu. Imam par pitanja i nadam se da će me netko uputiti.
Za početak me zanima koji lijekovi bi se trebali davati za preventivu protiv bolesti i kako često? Inače imam jednu farmicu koka nesilja pa su mi dostupni npr lijekovi kao što su muvisel, geomycin, ADE kapi. Čuo sam za sulfadimidin ali ga još nisam nabavio.
Trebaju li se kunići cijepiti ili je dovoljno stavljati lijekove u vodu?
Osim toga imam i malu mješaonu stočne hrane pa me zanima koju mi recepturu preporučujete i je li poželjno samljeti žitarice ili ih samo izmiješati? Stavlja li se kunićima u hranu stočni krečnjak i jestivo ulje? Je li ok da im stavim premiks za koncentrat za koke nesilje i u kojem omjeru?

D

duba0s

Guest
Evo i mene,prije svega pozdrav svima i puno zdravlja i sreče u nadolazečoj godini.Nisam se javljo jer sam radio nastambe za kuniće posebno kotilište za 20 kunica i dva majstora i posebno tovilište.Zanima me peletirka,Duba de mi reci koja je cijena rolera i matrice kod ovih što rade tebi i ako ti nije problem poslikati one cijevi za odvod amonijaka da vidim kako si to sastavio,Smoki mali je pravi majstor super se snalazi u svom haremu

Meni matricu I rolere radi kolega tako da ce mi biti djabe sto se tice ventilacije to su plasticne cjevi vodovodne razvucene po podu sa par izvoda I ugradjeni ugrdbeni ventilatori bas za cijevi potrosnja jako mala jer su ventilatoei 14 w a rade ko ludi

zibba

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
365
Pitanjce, moja crvena kunica je parena 07.12., kasnije nije više dala na testnom parenju, več je vikala na mužjaka i bježala od njega ( cca 2 tj od prvog parenja). Računala sam da bi se trebala okotiti ovih dana, ali ona ne pokazuje nikakve znakove za moguće leglo. Niti pravi gnijezdo, ne čupa se, jedino je dosta se zdebljala, trbuh je napet na dodir i trza se, ali nije onako naduto napet, več opušteno napet ( ajme valjda netko kuži što kažem). Postoji li još mogućnost da će se kotiti ili ništa od ovoga puta?

hb11

Član
Tu od
30 Lip 2011
Poruka
287
Pitanjce, moja crvena kunica je parena 07.12., kasnije nije više dala na testnom parenju, več je vikala na mužjaka i bježala od njega ( cca 2 tj od prvog parenja). Računala sam da bi se trebala okotiti ovih dana, ali ona ne pokazuje nikakve znakove za moguće leglo. Niti pravi gnijezdo, ne čupa se, jedino je dosta se zdebljala, trbuh je napet na dodir i trza se, ali nije onako naduto napet, več opušteno napet ( ajme valjda netko kuži što kažem). Postoji li još mogućnost da će se kotiti ili ništa od ovoga puta?

Okotić će se kroz par dana. Tak je moja prenosila 3 dana, baš sad poslije nove godine. U biti okot može biti od 28-34 dana, a sad o čemu je fora ne bih znao...

mbudinski

Član
Tu od
27 Stu 2012
Poruka
132

počekaj danas je sedmi možda se okoti danas ili sutra. moje neke zečice prave gnijezdi par dana prije, a neke se očupaju par sati prije okotnje. nočas mi se more jedna kotiti i još se nije očupala ali nema straha ona je takva da se učupa zadnji čas i svi mladi ostanu ( ovo joj je 3 okot i imala je 7, 8, 8 kom ) ako je broja može se okotiti na datum pripusta ili dan-dva kasnije.

zibba

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
365
Hvala vam puno, ovo mi je prvo leglo nakon cca 10 godina, imam dojam da sam sve od tada zaboravila. A i njoj je prvo leglo, možda jadna neiskusna, ne zna što treba napraviti.
Nadam se da će sve proteći OK.

mbudinski

Član
Tu od
27 Stu 2012
Poruka
132
Hvala vam puno, ovo mi je prvo leglo nakon cca 10 godina, imam dojam da sam sve od tada zaboravila. A i njoj je prvo leglo, možda jadna neiskusna, ne zna što treba napraviti.
Nadam se da će sve proteći OK.

ako ti je ovo prvo leglo nakon 10 godina i ako ne uspije ja ti poklanjem jednu broju zečicu. od velike gorice do mene ( okolica novog marofa ) ti je oko 45 min vožnje jer ja dolazim kod vas u veliku goricu po dijelove za moje gajbe ( prodavaona - zeleni krug ). moje zečice ti u prosjeku kote 8-10 kom pa da se zapomogneš.

zibba

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
365
U Zeleni krug idem i ja po hranu za kokice i piliće, te sam sada uzela limene pojilice za kuniće, one na bocu. Za žičanu mrežu ipak preporučam trgovinu Banić promet, ja sam tamo kupila mrežu oka 1*1 ca otprilike, za prednje stranice, čvrsta, varena, po cijeni od 24,00 kn metar na metar.
Kuniće sam imala prije 10 godina, kada sam se tek udala, ali smo imali problema sa štakorima u susjedstvu gdje je bila stara, trula, drvena kuća i tu su se štakori nakotili u velikom broju jer je cijelo dvorište i sve bilo napušteno i zaraslo. Znala sam ući u štalu i vidjeti desetak štakora kako mi pretrčavaju preko puta, a kada mi se dogodilo da su počeli mi skakati po nogama i napadati mlade kuniće usprkos mreži i svemu, jednostavno sam bila prisiljena odustati od svega. Prije godinu dana je kuća maknuta, sve je očišćeno, došao novi susjed i tu gradi novu kuća, redovno samo cijelo ovo vrijeme trovali štakore, tako da samo ih napokon riješili ( bilo je susjeda koji nisu htjeli trovati iz nekog samo njima poznatog razloga). Zna se pojaviti pokoji, ali sada je to lako riješiti, što ne stepu psi ( imam tri psa svaki druge pasmine, a svi u duši štakoraši, znala sam naći kraj retriverice i deset stepenih na travnjaku) potrujemo i više nije takvo stanje.
Toplo se nadam da će biti nešto od nje, ako ne čekam sa kalifornijskom koja je parena 2 tj kasnije, isto bi po ponašanju prema mužjaku trebala biti skotna, vikala je neki dan na njega da nisam mogla vjerovati da kunić može biti toliko glasan. Djeluju kao izrazito tihe i mirne životinje.
Koju hranu koristite, gledam da neki preporučuju ovu iz Pehre, ali ne mogu ju naći nigdje kod nas za kupiti? Kod mene ima Valipile, TSH Čakovec i Sano kao proizvođači stočne hrane, s time da Sano nemaju za kuniće. Prije 10 godina sam koristila hranu od Hrvatskog Leskovca kao i za piliće i bila mi je ta hrana super, ali oni su propali.

mbudinski

Član
Tu od
27 Stu 2012
Poruka
132
U Zeleni krug idem i ja po hranu za kokice i piliće, te sam sada uzela limene pojilice za kuniće, one na bocu. Za žičanu mrežu ipak preporučam trgovinu Banić promet, ja sam tamo kupila mrežu oka 1*1 ca otprilike, za prednje stranice, čvrsta, varena, po cijeni od 24,00 kn metar na metar.
Kuniće sam imala prije 10 godina, kada sam se tek udala, ali smo imali problema sa štakorima u susjedstvu gdje je bila stara, trula, drvena kuća i tu su se štakori nakotili u velikom broju jer je cijelo dvorište i sve bilo napušteno i zaraslo. Znala sam ući u štalu i vidjeti desetak štakora kako mi pretrčavaju preko puta, a kada mi se dogodilo da su počeli mi skakati po nogama i napadati mlade kuniće usprkos mreži i svemu, jednostavno sam bila prisiljena odustati od svega. Prije godinu dana je kuća maknuta, sve je očišćeno, došao novi susjed i tu gradi novu kuća, redovno samo cijelo ovo vrijeme trovali štakore, tako da samo ih napokon riješili ( bilo je susjeda koji nisu htjeli trovati iz nekog samo njima poznatog razloga). Zna se pojaviti pokoji, ali sada je to lako riješiti, što ne stepu psi ( imam tri psa svaki druge pasmine, a svi u duši štakoraši, znala sam naći kraj retriverice i deset stepenih na travnjaku) potrujemo i više nije takvo stanje.
Toplo se nadam da će biti nešto od nje, ako ne čekam sa kalifornijskom koja je parena 2 tj kasnije, isto bi po ponašanju prema mužjaku trebala biti skotna, vikala je neki dan na njega da nisam mogla vjerovati da kunić može biti toliko glasan. Djeluju kao izrazito tihe i mirne životinje.
Koju hranu koristite, gledam da neki preporučuju ovu iz Pehre, ali ne mogu ju naći nigdje kod nas za kupiti? Kod mene ima Valipile, TSH Čakovec i Sano kao proizvođači stočne hrane, s time da Sano nemaju za kuniće. Prije 10 godina sam koristila hranu od Hrvatskog Leskovca kao i za piliće i bila mi je ta hrana super, ali oni su propali.

i mi smo proje kupovali od hrvatskog leskovca, bila je dobra hrana, sad koristim od tvornice stočne hrane u Petrijanecu ( kraj Varaždina ). imaju jako dobru hranu za kuniće ( 5 vrsta za kuniće, za ženke, odbijanje, tov ...) i sva hrana im je sa 17% proteina.profesionalci su. tsh međimurje mi se ne sviđa jer imaju samo jednu vrsta ( to im je izgleda nus proizvod ) a i moj kolega na farmi je imao 300 rasplodnih zečica i kad je leskovac propao prešao je na međimursku pa mu je oko 100 zečica pokrepalo ( zamrznuo ih je i dao na ispitivanje i rekli su mu da je najvjerojatnije kriva hrana, međutim sa tsh nikad nije dobio spor ). vidi se po boji, mirisu i sastavu velika razlika u hrani. uz orginalnu hranu koristim i ječam, zob i sijeno.

zibba

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
365
Sada sam za prvu silu uzela ovu hranu od TSH, jer sam do te uspjela doći. Pokušavam saznati gdje kod mene ima za kupiti ta hrana iz Pehre ( čini mi se da je to ta iz okolice VŽ). Gdje god pitam nemaju pojma o čemu pričam, a čini mi se i da je cijenom dosta pristupačna, barem prema njihovim stranicama. Baš mi se čini da nju dosta kunićara hvali kao dobru i kvalitetnu hranu, pogotovo što imaju i ovu neku koja ima antibiotik u sebi pa je super za vrijeme odbijanja kunića kada su posebno osjetljivi. A kasnije se daje normalna hrana za tov + ječam, zob, kukuruz i sijeno kao što je normalno.

D

duba0s

Guest
Sada sam za prvu silu uzela ovu hranu od TSH, jer sam do te uspjela doći. Pokušavam saznati gdje kod mene ima za kupiti ta hrana iz Pehre ( čini mi se da je to ta iz okolice VŽ). Gdje god pitam nemaju pojma o čemu pričam, a čini mi se i da je cijenom dosta pristupačna, barem prema njihovim stranicama. Baš mi se čini da nju dosta kunićara hvali kao dobru i kvalitetnu hranu, pogotovo što imaju i ovu neku koja ima antibiotik u sebi pa je super za vrijeme odbijanja kunića kada su posebno osjetljivi. A kasnije se daje normalna hrana za tov + ječam, zob, kukuruz i sijeno kao što je normalno.

30 kg te kosta oko 125 kn od pehre zavisi koju uzimas nazovi ih pa vidi da ti daju broj od svoga zastupnika u tvojoj okolici pa se snjime dogovoris

mbudinski

Član
Tu od
27 Stu 2012
Poruka
132

da PEHRA ti je ta tvornica hrane samo što se zove TSH FANON Petrijanec a rade pod robnom markom PEHRA. 30 kg hrane za zečice i male do odbijanja ti je 115 kn, a 30 kg za tov ti je 109 kn ( u njihovom dučanu u krugu tvornice )

Uzgajivač

Član
Tu od
20 Ožu 2012
Poruka
76
Pozdrav,eto da se i ja uključim u raspravu oko smjese Pehra.Ja osobno isto hranim sa tom smjesom,ali je u zadnje vrijeme smjesa drastično poskupjela kod nas.Hranim sa smjesom Kun 1 specijal koja u sebi ima antibiotike,smjesa je doista kvalitetna ali cijena njoj više nije pristupačna.Do sada je 30 kg kun 1 specijal koštao 141 kn,a sada košta 180 kn.Smjesa TSH Čakovec ništa ne valja,kao što je Mbudinski naveo da kunići krepavaju od nje je potpuna istina.Sada se pitam koliko je uopće isplativo hranit sa Pehrinom smjesom kun 1 specijal kad je tako skupa?!Ako kuniće ne hranim sa smjesom nikako ne napreduju!:scratch

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh