Po meni baš naprotiv od ovoga što je Lone rekao, kontrola se treba izvršiti 2-3 dan iz puno razloga a jedan je između ostaloga reguliranja broja ili ti podmetanja u drugo leglo, izbacivanja deformisanih ili mrtvih itd.
Moje prvo leglo je navršilo mjesec dana, odvojila sam ih od mame i sa današnjim danom imaju 720-750 g. Jel to OK ili je malo?
To je y): ,Moje prvo leglo je navršilo mjesec dana, odvojila sam ih od mame i sa današnjim danom imaju 720-750 g. Jel to OK ili je malo?
Baš ih je lijepo vidjeti toliko,samo ako smijem primjetiti da nema dlake u gnjezdu :icon_scratch:,
Ženka se zamaže od krvi kad si pomaže kod koćenja i kad jede posteljicu u kojoj su mladunci biliJa ih necu dirati jer je Pepa jako agresivna na mene od prvog dana pa me strah da im nebi nesta napravila i vani je hladno a ona je gnijezdo jako lijepo zasuskala sa dlakom. Jedino me strah kad sam joj drugi dan mijenjao vodu voda je bila sva krvava,zasto to. Inace stavio sam im obicne zdjele jer se po zimi smrzne pa mi lakse mijenjati vodu. Zasto je bilo te krvi?
Uzgajaš li kuniće ili zečeve ?imamo oko 10 odraslih zečeva i malih je malo više tj.sve skupa ih je oko 25 ..e sad me zanima koja se pasmina kad skrižaš divljeg zeca i bjelu zečicu??
Ja ih necu dirati jer je Pepa jako agresivna na mene od prvog dana pa me strah da im nebi nesta napravila ...
oke hvala...znam da je spadaju u istu kategoriju ali sa malima je bilo sve uredu i odrasli su kao pitomi zečevi mada smo i ovog divljeg brzo pripitomili jer se dosta znamo igrati sa njima...to ti je križanac divljeg i bijelog kunića i tako se zove,pasmine se dobivaju križanjima više pasmina i genetskim odabirom u više generacija kako bi se to moglo iz legla u leglo isti kunići istog izgleda i osobina,ovako je obično križanje a nije pametno križat divlje zečeve i kuniće jer ne spadaju u istu kategoriju...
ma uzgajamo ih ponajviše zbog mesa ipak malo za promjenu druga vrsta mesa a nekaj znamo i prodat...Uzgajaš li kuniće ili zečeve ?
to je sigurno agresivna od kad ima mlade...jer ih brani i znadu z stražnjim nogama lupati o pod...Ubacujem se usred teme jer sam uočila nešto što me zanima. Zašto su neki kunići agresivni? Imam jednu ženkicu, nešto stariju od godinu dana. Dok je bila mala bila je mazna, druželjubiva, ali vrlo živahna. Zato se i zove Vita. Ali sada je gotovo nemoguća. Grize, napada i mene i druge kuniće s kojima bi se slučajno susrela (do nedavno je živjela s još jednom zekom, dok je bila manja funkcioniralo je normalno, sada ju je počela grist i terorizirat). Je li to pitanje karaktera ili je moguće da joj nešto nedostaje? Ne znam što bih mislila.
Trenutno ima male, to joj je treći okot, i nije baš uspješno.
Baš ih je lijepo vidjeti toliko,samo ako smijem primjetiti da nema dlake u gnjezdu :icon_scratch:,
Još sam negdje vidio gnjezda hajkoma bez dlake. Dali je to uobičajeno ili...????
ima ih 15 komadaOk, ne uspjevam ih prebrojati, koliko ih ima? Baš je gužva u kotilici.