ono na slici su od tri ženke
u tim kavezima su samo 3 dana radi preventive trisulfonom.
Poslije idu u ovakve kaveze,
po dva su u boksu do 3 i pol mjeseca,tj do obrade,a ako koji poživi duže , onda po jedan u box.
Ne mješam ih zajedno od više ženki radi praćenja napredka malih i radi više krvnih linija.
(mada po izgledu svaki uzgajivač zna od kojih su roditelja mali)
Pa onda kombinacije od kojih mužjaka ostavljam muške za rasplod a od kojih ženki ostavljam buduće ženke.
:biggrin: malo tako zakompliciraš pa kad dođeš do odličnih rezultata onda se diviš samome sebi i ......:icon_mrgreen: :icon_mrgreen:
pozdrav
Pozdrav!
Dali ima netko s ovakvim iskustvima , mali zečevi koji su odbijeni od zečice 30-35 dan idu u poseban box međutim nakon odbijanja imam uginuća .
Od 7-8 zečića ugine 2 ili 3 kom . Simtomi su da dobiju proljev i nisu veseli ili se samo povuku u kut i to je to .
šta da radim inače to se događa samo kalifornijskim .Postoji li kakav lijek ?
Molim za pomoć :icon_pray:
Zečevi ti dožive šok uslijed odvajanja od majke. Trebao bi ima davati u vodu sulfadimidin dva dana prije odbića i dva dana poslije odbića. Ja stavim po 1,5 ml u 1,5 l vode jer imam pojilice na flašu. naravno i ženka s njima pije ta dva dana dok su skupa. Inače neki vele da ia ženki nije kloše davati dva dana prije odbića (tak i onak su skupa) i dva dana nakon odbića. A još ti može biti ako si im odmah nakon odbijanja počeo davati zelenje i to u većim količinama. Ali ova prva solucija ja više vjerojatna. Barem ja tako mislim...nadam se da sam pomogao.
gdje mogu kupiti kun-i specijalPrelazak sa majčinog mljeka na neodgovarajuču hranu k tome visoke tenperature uginuća su za oćekivati. Kao riješenje tog problema je Pehra sa svim potrebitim vitaminima, proteinima i najvažnije antibioticima koji su jako važni kunićima u toj dobi do pedeset dana starosti, mislim da bi se još možda i mogli ostali oporaviti ako se što prije krene sa KUN-I-SPECIJAL.