Ja ih inače držim 3 mjeseca ili cca. 100-110 dana, zavisi kako napreduju! Prodajem samo žive, zaklane ne! Većinom ljudi kažu za daljnji tov, a ja vjerujem jer je cijena živih puno viša od cijene za meso! Po svim ovim komentarima ovdje moji nisu idealni za meso, ali meni najbolje šmekaju...;-)
Kad ih zakoljem budu između 1,8 i 2,0 kg čistoga ( sa kostima, bez glave)! Ali ovdje vidim da su panonci i hycole, te navodno i kalifornija za isto vrijeme isto ili čak i više teški, što ja za kaliforniju ne mogu potvrditi jer sam ju imao!! Jedina, velika, prednost ti je kod orijaških rasa što oni rastu do dvije godine, tako da nisi prisiljen klati po terminu! Isto su mekani i slatki sa 3 i 6 mjeseci!! Ne znam, pogledaj moj profil, ima nekoliko slika mojih kunića! To je sve stvar ukusa, ja volim ušate kuniće, a neko naprimjer ne!!
Meni su oni impozantna pojava i nije mi najbitnije da imam vagon mesa u turi, nego da uživam u njima, a i da ne moram svake godine kupovati novi rasplodni "materijal", već sam vršim selekciju i ostavljam si najbolje!!
Jimmy, osobno sam zadovoljniji sa šarcima, uvijek budu teži nego belgijski, ali križanci obiju rasa su extra kunići, "nikada", tj. rijetko su sa 110 dana ispod 2 kg....
Sve ovisi i o vremenu, ako je prevruće, onda slabije jedu, ali sve u svemu su super kunići koji zahtjevaju puno, ali puno i daju!!!
Robelar, to je lijepa kilaža...
Sa tri mjeseca i to kod srednje velike rase!!!
Nadam se da me nisi krivo shvatio, a ni ja tebe! To si ih vagao očišćene ili?