jimmy
Član
- Tu od
- 13 Ruj 2013
- Poruka
- 807
Re: Kuničarstvo
odma na početku da kažem molim bez ljutnje,ne želim nikoga uvrijediti !!!
evo ti si javno rekao da imaš križanca kuniča kojeg miksaš sa čistokrvnima i te mlade onda predstavljaš pod čistokrvne kalifornijske kuniče...
meni su to onda obični mješanci,zašto selekcijom ne doči do određenog želenog oblika,boje veličine...naravno da je lakše nešto smuljati...
u početku stvaranja neke rase ok razno razno miksane al kasnije :icon_scratch:
ja sam laik nisam nikakav profesionalac,sudac i šta več,al mješanac je mješanac i kao takav gubi svojstva zbog kojih je prvenstveno stvoren a i da ih poboljšaš ope isto...
Naprimjer kalifornija je stvorena zbog mesa ima puno manje krzno od novozelandskog više koti...i kao takva bolj je za "meso" i sad s križanjem gubimo to navedeno...(naravno ne nužno...)
evo kake sam kalifornije imao u početku,tanka koža,kratka dlaka
(Powered by frubar.net)
a sad več lagano vuku na nz.bijelog jer svi žele taj oblik kuniča
evo ovo je tetovirani mužijak a ima dlaku dužu nego i jedan moj u početku uzgoja i pigment mu je slabiji.
Ne mogu reči da je mješanac ali iskreno sumjam da je "čisti"
(Powered by frubar.net)
(Powered by frubar.net)
imao sam prilike vidjeti prekrasne kalifornije ogrovnih glava,izgledali su ko nz.bijeli al samo oferbani
e sad ponavljam laik sam i nemam pojma koji bi na kraju trebao biti standard tog kunića,koga slušati kad piše o tom...
ala traljezgam,aj komentirajte neš...
imam jedan prijedlog a vi odlucite dal se slazete ili ne
ja predlazem da svaki od nas kaze nesta o sebi koje kuniće uzgaja,zasto bas tu rasu,koje ljekove koristi kod uzgoja kunica,s cime ih hrani,koje gajbe preferira u svom uzgoju
pocet su od sebe evo uzgajam vec 3 godine kalifornijske kunice za izlozbe u svom uzgoju imam 3 zenke stare 2 godine,8 i 3 mjeseci i muzjaka mix kalif novozelanski bijeli iz razloga da dobijem na krupnoci glave kod kunića,hranim ih grunule od belja i čakovca,jecam i malo kukuruza,imam drvene kunićarnike i za koji tjedan dana mi dolaze 2 gajbe metalne i od ljekova koristim samo sulfadimidin pri odbijanju malih
odma na početku da kažem molim bez ljutnje,ne želim nikoga uvrijediti !!!
evo ti si javno rekao da imaš križanca kuniča kojeg miksaš sa čistokrvnima i te mlade onda predstavljaš pod čistokrvne kalifornijske kuniče...
meni su to onda obični mješanci,zašto selekcijom ne doči do određenog želenog oblika,boje veličine...naravno da je lakše nešto smuljati...
u početku stvaranja neke rase ok razno razno miksane al kasnije :icon_scratch:
ja sam laik nisam nikakav profesionalac,sudac i šta več,al mješanac je mješanac i kao takav gubi svojstva zbog kojih je prvenstveno stvoren a i da ih poboljšaš ope isto...
Naprimjer kalifornija je stvorena zbog mesa ima puno manje krzno od novozelandskog više koti...i kao takva bolj je za "meso" i sad s križanjem gubimo to navedeno...(naravno ne nužno...)
evo kake sam kalifornije imao u početku,tanka koža,kratka dlaka
(Powered by frubar.net)
a sad več lagano vuku na nz.bijelog jer svi žele taj oblik kuniča
evo ovo je tetovirani mužijak a ima dlaku dužu nego i jedan moj u početku uzgoja i pigment mu je slabiji.
Ne mogu reči da je mješanac ali iskreno sumjam da je "čisti"
(Powered by frubar.net)
(Powered by frubar.net)
imao sam prilike vidjeti prekrasne kalifornije ogrovnih glava,izgledali su ko nz.bijeli al samo oferbani
e sad ponavljam laik sam i nemam pojma koji bi na kraju trebao biti standard tog kunića,koga slušati kad piše o tom...
ala traljezgam,aj komentirajte neš...