jimmy
Član
- Tu od
- 13 Ruj 2013
- Poruka
- 807
Pozdrav...poceo sam sa uzgojem hajkom kunica i obavezno u svakoj turi mi se desi da par komada ugine i to vec sa mjesec dana starosti. Samo prestanu jest il dobiju proljev. Ljecim ih sa trisulfonom al nista. Ima li tko takvih problema? Od ishrane imaju granule jecam,tritikal,zob,kukuruz i suhe djeteline. Postoji li nesto da im se daje preventivno?
Poslano sa mog SM-G531H koristeći Tapatalk
Kad se radi o proljevu nešto ne štima s prehranom,u tom razdoblju su najosjetljiviji kad je riječ o hrani,počinju uzimat veče količine a probavni sustav nije dovoljno razvijen...
Tisulfon je kokcidostatik i djeluje kod "zaraze"ali u tvom slučaju proljev najvjerovatnije nije uzrkovan mikrorganizmom nego hranom ali vjerojatnije samim lijekom
E sad teško je bit pametan...mogu samo nagađati eventualno dati koji savjet al da če djelovati ne znam...
ak neš ima u ljekarni za proljev daj im,ljekovi znaju izazvati proljev a ti im šibaš trisulfon (a neznaš dali je potreban)
Trisulfon se daje najviše 5 dana,ako preteraš može doći do disbakterioze
(promjene prirodnog, optimalnog odnosa između mikroflore ), proljeva i gotovi su...
daj livadsko sijeno ne samo djetelinu
izbjegavaj i najmanje pljesnivu hranu (kod mene u slavoniji ove g. je zob jako loša nije zlatna ko dukat nego crna)
daj im vitamina
...