Zanima me kada dajete zecicu pod zeca(parite je), dali nakon par dana je opet stavljate pod zeca da budete sigurni da je primila
Bok. Ja je stavim navečer pod zeca i ako ne primi za 10 min izvadim je van, ponovim opet za sat vremena (a ako i primi od prvi put stavim ju za sat vremena opet). Ako na večer ne primi tak napravim ujutro isto dvaput...više nikad nisam niti pokušavao jer primi navečer 99%.
Kastav kunić....pa kaj kupuješ zob, ječam i ostalo na kile??? Pa uzmi 50 kg vreću nećega i bez brige si jedno vrijeme, istina da košta, al kunićima tak trebaš dati jesti i samo se zafrkavaš s tim...često ideš u nabavu i skuplje te dođe. Jedino peletiranu hranu kupi 10 kg...ona je i skuplja. I sve im pomiješaj.
Nije mi jasno kak nemaju u sjemenarni zob na vreće. Ovo na kile je vjerojatno za ove kojima treba manje,al moraju imat negdje pakirano 25 ili 50kg vreće. Tak se barem kod mene prodaje,a vjerujem da je svugdje tako. Zbog čega se ne raspitaš u okolici, G. Kotar i slično dal neko vozi zob u rijeku ili mu je uz put pa uzmeš odmah 100-150kg i mirna si dugo vremena. Investicija je malo veća,ali se bolje isplati i ne trebaš misliti na hranu idući nekoliko mjeseci.
ako je predviden za tov, i ako nije pre mali zakolji ga
kastav@
marin ti je dobro rekao!
Susjed nek donese ugalj za roštilj i dobro crno vino i ...!
Kunići sad na ovim vrućinama jedva da napreduju a s nekom ozljedom nikako,1 mjesec dok se oporavi i ako se oporavi!
pozdrav i dobar tek
eto morala sam ga ubiti. noga koja je stradala nije bila tako loše ali je ona druga noga slomljena.
kastav-kunić
Vidim da prodaješ kuniće, 4 mjeseca starosti, 40 kn/mjesec starosti...tj. 160 kn/kom! Super ak ih prodaš za tu cijenu! Ja sam svoje sve riješil koji su bili za klanje, al po 40-45 kn/kg čišćeni, ili 80 kn živi.
Dobro si napravila, i ostali su ti dobro savjetovali...kaj ćeš ga liječiti, ak je tak i onak bio predviđen za klanje?! A vjerojatno je i bio spreman za klanje ak je bio star 4 mjeseca. Smatram da kuniće koji su za tov i klanje ne treba hraniti duže od 4 mjeseca (barem srednje velike pasmine) i ako da tad nisu spremni za klanje (očišćeni od 1,7-2,5 kg) onda nekaj ne štima ili sa hranjenjem ili s kunićima. A i poslije samo dobivaju na masnoći, a ne na mišićnoj masi. To je samo moje mišljenje...