Idemo po redu
1. Razdvajanje:
-Zašto ih uopće držiš 2,5 mjeseca s majkom. Ženka se može pariti kad će biti spremna na to, inače se gonjenje javlja svakih 14-18 dana, ovisno o ženki pa sad ti računaj kad bi trebala biti spremna, najbolje je svaki dan kontrolirati.
2. Isplativost i vrsta gajbi
- Zbog čega nisi nabavila gajbe prije. Znam da su financije problem ali onda si trebala prodavati male kuniće da ih se riješiš. Isplativost ovisi o tome koliko love imaš i dal se misliš ozbiljno baviti s tim. Najbolje se isplati kupiti nove profi gajbe za kuniće ali su i najskuplje. Ako imaš smisla možeš nešto napraviti doma za duplo manju cijenu ali imaš dosta za..cije oko toga. Ja dajem prednost metalnim gajbama,ali pošto imaš orijaše možda bi drvene bile bolje radi nogu i žuljeva
3. Prodaja kunića
Neznam kakve cijene držiš i kakva je ponuda u tvojem kraju. Najveći problem ti je naći stalne kupce. Možda ti je najbolje prodavati za meso ako ti se da zezati oko čišćenja. Neka normalna cijena bi bila 35-40kn/kg, to ćeš sigurno prodati,a i imaš neku zaradu. Ako digneš cijenu prodaja će ići slabije. Za početak kreneš ovako, kad nabaviš kupce nakon nekog vremena digneš cijenu kao poskupila je hrana i slično.. Možeš i prodavati žive, staviš u njuškalo i plavi oglasnik, slika obavezno i prodat ćeš. Ja sam prodao sve mlade hylle koje sam imao u manje od tjedan dana. Opet ti cijena igra ulogu.
Evo nadam se da sam pomogao