Veliš, skaču ko ludi, hoće gajbe razvaliti? :scratch Otvori gajbe pa kad izađu, vidjet ćeš da li će plesati oko zvučnika ili će pobjeći u šumu. :finga:Ljudi danas su mi kunići dobili nešto novo u svojoj nastambi. Spojio sam im stari auto-radio da im svira cijeli dan i kolko vidim da im odgovara. Cijeli dan im igra Radio Banovina, kad čuju harmoniku hoće gajbe razvalit:rolfer::rolfer: Čitao sam da muzika opušta životinje, pa me sad zanima jel ima još neko sličan patent sa svojim kunićima ili sam ja jedini koji im pušta muziku
Ovo su veći zapleti nego u turskim sapunicama. Kolko vidim nisi razmišljala prije nego kaj si krenula u uzgoj. Prvo si treba postaviti cilj do koliko kunića misliš ići, onda osiguraš gajbe za SVE makar ih na početku imaš duplo manje. Nikad,ali nikad ne slušaj upute o uzgoju ili preporuke koliko komada ostaviti. Ti sama najbolje znaš koliko ih možeš održavati. Kod mene u svakom leglu ima 1-2 ženkice koje su savršene za daljnji uzgoj i najrađe ih ne bi prodao, gdje bi ja došao da od svakog legla ostavljam. Slušaj savjete drugih i uči od njih,ali radi ono kaj misliš da je najbolje za tebe. Ja bi sad tebi mogao reći ostavi 10 ženki,a ti nemaš prostor za to ali ih ostaviš- to je bez veze. Iskreno cijena je i dalje previsoka, barem ja tako mislim. Moji su prije 10g prodavali meso za 30kn/kg, ne vjerujem da je u međuvremenu cijena hrane i svega ostalog porasla za duplo... Ja znam da sad možda s tim hoćeš povratiti gubitke ali vjeruj mi s takvim načinom ćeš samo stvorit nove. Dok ti kunići čekaju na prodaju oni jedu, što su duže kod tebe više pojedu, što više pojedu ti više love daješ za hranu. Te potencijalne kupce pusti u ...... jel od toga rijetko kada bude nešto, onaj ko ti dođe s lovom, plati i uzme je dobar kupac, od ovih koje moliš i čekaš nikad to nećeš vidjet.
Molim te nemoj ovo shvatiti ko prodike, prigovaranja ili nešto loše. To su ti moji dobronamjerni savjeti.
Ljudi danas su mi kunići dobili nešto novo u svojoj nastambi. Spojio sam im stari auto-radio da im svira cijeli dan i kolko vidim da im odgovara. Cijeli dan im igra Radio Banovina, kad čuju harmoniku hoće gajbe razvalit:rolfer::rolfer: Čitao sam da muzika opušta životinje, pa me sad zanima jel ima još neko sličan patent sa svojim kunićima ili sam ja jedini koji im pušta muziku