Evo, imam i ja (opet) jedno pitanje. Pario sam dvije kunice 8., odnosno 9. siječnja. Tada je, prema Accuweatheru, temperatura kod mene bila između -2 (dnevna) i -11 (noćna) stupnjeva celzijevih. Kunići su u štali, i temperatura unutra ipak nije bila takva, ali bila je blizu nule. Kunice izlaze iz onih maksimalnih 32 dana koliko nose. Do sada momak nije imao problema i kad bi se prevrnuo, mjesec dana kasnije postao bi tata. Sada je, čini se, pucao u prazno. Da li je niska temperatura uzrok "promašaja"? Ako jest, koliko zatopljenje trebam pričekati?
Što se tiče onih suznih očiju, ta dva kunića i dalje napreduju (ne kao i dva brata kod kojih nema nikakvih simptoma) iako su im oči i dalje nepromjenjene.
I druga stvar. Kad sam u kolovozu nabavljao prve kuniće, sam sam izradio kavez na tri etaže, lim koji je u koso radi odvodnje mokraće i izmeta (koji svaki dan isperem s vodom i otpad iznesem). Kasnije sam naletio na oglas te sam kupio (vjerujem jeftino) profesionalni kavez u koji se može odvojeno smjestiti 14 kunića (navodno se može staviti i dva u svaku pregradu, no nekako mi se čini da to baš i ne bi bilo humano. U svakom slučaju, na početku sam napunio prvo tih 14 pregrađenih kaveza. Potom sam počeo puniti etaže i u jednu sam stavio po 4 + 4 kunića (međusobno su odijeljeni). Zanimaju me vaša iskustva - mogu li ih tako ostaviti do kolinja? Napreduju li ovako brže ili ne? Hranu i vodu 4 kunića međusobno dijele.