Neznam zašto kruži taj mit da meso smrdi ako se kunići hrane svježom travom ali eto moja iskustva su potpuno drugačija.Da odmah napomenem da ti "stručnjaci" iz Gospodarskog lista i isto tako Mljekarskog lista stvarno nekad pišu neviđene gluposti.Bilo je jednom u mljekarskom listu napisano od strane velikog stručnjaka da se simentalsku pasminu isplati držati jer krava nakon završetka laktacije vrijedi jako puno dok se prodaje jer dostigne težinu od 1000 kilograma i po cijeni od 20 kn/kg ispadne 20 000 kuna.I još ti dala neznam koliko mlijeka i teladi :icon_scratch:.Došlo mi da progutam šaku čavala od muke kad sam to pročitao.Ista stvar u gospodarskom listu,ona neka mlada "doktorica" ide pisati o traktorima,sunce ti drago...Tako da ne treba njih baš previše ozbiljno shvaćati.Da se vratim na temu,ja sam igrom slučaja prije 8 godina dobio zeca i zečicu,odnosno uvalio mi ih je susjed.I ja to preko volje uzeo i odnio na drugo imanje koje nam služi samo kao skladište ali je štala bila građena nova 90'tih i stane u nju 15 krava.Budući da je bila prazna ja sam tog zeca i zečicu pustio unutra tako da idu po cijeloj štali.I hranio sam ih isključivo sviježom zelenom travom koju sam kosio svaki dan u voćnjaku,zimi su dobivali samo sijeno bez ikakvih žitarica.I u kratkom roku se ova okotila i nisam ništa razdvajao nego sam ih tako ostavio.Bilo je nekih 8 ženskica i dva mužjaka.Nakon par mjeseci njih je sve napario njihov ćaća i do kraja godine su se okotile i imao sam najednom 50 kunića.Pa do kraja iduće godine preko 120 komada,i sve ih je pario njihov ćaća i braća.Tako da je taj zec pario svoje kćeri,pa kćeri svojih kćeri koje su usput bile i njegove kćeri.Pa sinovi svoje majke,i tako.Svi su se sexali sa svakim.I nije bilo nikavih defekata,ali su im zato boje bile predivne.Prvi zec i zečica su bili smeđi a ovi najmlađi su već bili modro plavi,sivi,bijeli,u više boja,ma svakavi.I svi hranjeni travom u neograničenim količinima.I onda mi je to dopizdilo pa sam napravio akciju i u dva dana smo ih sve masakrirali.I nikakvog smrada nije bilo,niti najmanje.A trave su jeli koliko god su htjeli.Više bi imalo smisla da je netko rekao da će smrditi ako jedu neke koncentrate ili tako nešto.Ali trava je najprirodnije što može biti tako da nema smisla da će smrditi od toga.I još ovo vezano uz kožu i miris.Koža im je tanka ali to neznači da miris može proći kroz nju.Jer to bi značilo da i ostale stvari mogu proći kroz nju,poput vode,pišaline,bakterija.I svi bi krepali od infekcije ako bi se držali u uvjetima gorim od potpuno sterilnih.Poput operacijske sale recimo,a to isto nema smisla.Tako onda slobodno mogu biti i bez kože kad ionako ničem ne služi.Nikad nisam osjetio bilo kakav smrad ili miris koji nije normalan za meso kunića.Žuć mi je isto pucala i tu hoće smrditi ako se ne opere odmah jer je žuć enzim koji probavlja masti.I odmah reagira sa mesom.Sada više nemam niti jednog niti bih imao više živaca za njih.