teškar
Član
- Tu od
- 12 Pro 2010
- Poruka
- 949
i evo poji prvi kunići... kućice sam sklepa u uru vrimena tako da još ima prostora za poboljšanje...
Još negdje treba smjestiti jaslice za sijeno, a ne vidi se ni hranilica za žito ni pojilica...
i evo poji prvi kunići... kućice sam sklepa u uru vrimena tako da još ima prostora za poboljšanje...
Kakav je pod? je li mreža ili razmaknute letvice? Sijeno nije dobro bacati na pod jer ga unerede fekalijama, te ga više ne žele jesti, a i ako ga jedu može biti izvor zaraze.
Ja svojima napravim ovakve jaslice.[/QUOTE
na podu su drvene daske - daska i mogu je izmjenit jer sam je napravia od dva djela koja lako mogu izvuć kroz vrata a na kraju kaveza uz zid - nekih 10 cm stavljena je rešetka rebrasto željezo fi 8 zavaria sam par komada jedan do drugoga u razmaku od par cm tako da ujutro i navečer samo pometem do
tih rešetki i sve propadne doli i onda mi je lakše za pomesti i održavati. i fala još jednom za ove jasle i njih sam napravia od ovog lima šta sam pisa 20 kn metar puta metar.
pozdrav ratar 54,
i ja sam još na početku tako da će iskusnije kolege vjerojatno pomoći oko ovih pitanja ja jedino šta ti mogu reć je da sam kupia u prodavaonici limova za oluke,žljebove... lim od nekih 1-2 mm debljine i to metar puta petar za 20 kn tako da sam od toga i dobrih škara za lim napravia hranilice malo zariza i sa pop zakovicama spojia. a pojilice sam kupia u zoo shopu za nekih 10 kn - ono sa cjevčicom i kuglicom i eto tako sam za 20 kn sam napravia hranilica i za prodavat.
to je ono šta sam ja sam kemija možda kolege imaju nešto bolje
dobra ideja ...samo u vezi pojilica imam problem,u kunićaku nemam grijanje pa bi mi se voda smrzla u cijevima a onda ju nebi mogao odledit tako da sam tu opciju iskljucio
A kaj reći, to je jedan od razloga zbog kojih sam odustao od njih.
Ljudiiii aaaa omg...ova zecica sta sam rekao da se nije nikako okotila evo sad sam pred dva dana podigo pokopac kotilice i pogledo i vidio sam puno dlaka.mislio sam da je lazna trudnoca jer je pripremila gnijezdo za 16-21 dan...evo danas sam uzeo svjetiljku i bolje pogledao i aj pogodite sta sam nasao....12 mladih nažalost svi krepani 3 šarca i 9 crne boje...wtffffff........ciljam da se to dogodilo jer sam muzjaka stavio k njoj da se napari onaj dan kad sam mislio da je lazna trudnoca
hvala HRVACH na odgovorima na pitanja,pomogao si mi .U vezi krizanja hibrida nisam se dobro izjasnio,zapravo zanima me koje bi pasmine mogao krizati i kako (tko muzjak,tko zenka) da dobijem nesto novo.i jos nesto cuo sam da ljudi kunićima daju koncentrat sa brasnom pa me zanima u kojem omjeru bi to trebalo davati.