S
smoki
Guest
kunićima preko zime nije potrebno davat vodu više od 2 puta dnevno ali samo ako ima mladih i skotnih tu je iznimka,lakše je i češće obići po mraku nego nasipat pa da se mrzne...
Imam ja jednu koja ima skoro 3 godine i još mašinica funkcionira.
Sol u vodu? Pa sol ponistava vodu! Moji imaju nipl pojilice ali zimi im stavim glinene posudice i 2x dnevno im dam vode, kad su noci jako hladne ispraznim im navecer da se ne zaledi preko noci
htjela bi nešto znati a vezano je za prvo parenje mladih ženki.
staru ženku sam uspješno parila(u nedjelju mi ju je vratio susjed.) te je isti dan uzeo mladu od crne ženke(mlada ima 7 mj.)no danas mi ju je vratio jer neće. pa je uzeo onu mladu ali ona ima uskoro 9 mj.
mene zanima da li mi se isplati ostaviti ovu mladu ženku od 7 mj. za još koje parenje(recimo za 4-5 mjeseci) ili da je se riješim?
a drugo pitanje je vezano za starost ženke pri parenju (za one koji imaju velike pasmine kunića): koliko je bila stara vaša ženka kad ste ju posljednji put parili? (najstarija ženka)
Nisu mi vani,nego u zidanom objektu,ali svejedno se zamrzne.mislio sam kupiti teže keramičke zdjele pa im to staviti privremeno.
Pozz
ako mislis da ti treba nemoj ju rijesavat..ona mu neda zato sto se netera a zećica ti se tjera kada joj je spol crven(ali vise unutra)onda ju daj pod zeca i to je to..a u ovo drugo pitanje ma samo ju daj moze onda jos dugo kotit male
Jesi ti riješila gajbe za sve to kaj misliš pariti i mlade?
htjela bi nešto znati a vezano je za prvo parenje mladih ženki.
staru ženku sam uspješno parila(u nedjelju mi ju je vratio susjed.) te je isti dan uzeo mladu od crne ženke(mlada ima 7 mj.)no danas mi ju je vratio jer neće. pa je uzeo onu mladu ali ona ima uskoro 9 mj.
mene zanima da li mi se isplati ostaviti ovu mladu ženku od 7 mj. za još koje parenje(recimo za 4-5 mjeseci) ili da je se riješim?
a drugo pitanje je vezano za starost ženke pri parenju (za one koji imaju velike pasmine kunića): koliko je bila stara vaša ženka kad ste ju posljednji put parili? (najstarija ženka)
veče rase kuniča ti se pare sa 9-12 mjeseci starosti najbolje vrijeme pitanje je u koju skupinu spada tvoja ženka ako je križana sa nekom manjom rasom onda ju možeš probati slobodno pripustiti i ranije ako mu neda:heartnda ju stavljaj svaki dan kod mužjaka po 5-10 minuta tako par dana onda če dati to se zna dešavati kod mlađih ženki da se neče pariti dok ne dobi nagon a zec ju prisili na to ali pazi da zec previše ne siluje da ne dobiš kontra efekt...