Entuzijast
Aktivni član
- Tu od
- 18 Sij 2014
- Poruka
- 206
Re: Kuničarstvo
Još jednom da pitam da li da dajem Trisulfon još par dana ili ne?
Još jednom da pitam da li da dajem Trisulfon još par dana ili ne?
Ako je ženka zdrava tj u ciklusu parenje koćenje nema potrebe ostavljat joj mlado.Problem nastaje ako ostane bez mladih prije nego su stari mjesec dana jer ima mlijeka a ne izdaja se.Tada može doći do upale odnosno mastitisa.Isto tako ako su predugo mladi sa ženkom oni ju naganjaju a ona više nema mlijeka pa ženka bježi i nervozna je , te gubi ritam parenja.Sastav mlijeka nije isti tijekom dojenja i najjaći je kod okota,zato je važno da mali popiju prvo mlijeko jer je ono kao lijek i zaštita.Zato je važno da se svi okote u kratkom razmaku.Kad bi ženka koja doji već recimo 15 dana nahranila tek rođene nikakve koristi. Zato se gnijezda ujednaćavaju najviše sa tri dana razlike itd.
Ja nebi davao duže od pet dana .Ako ga pije i nema efekta nakon pet dana ,onda joj treba veterinar odrediti terapiju.A to košta,a učinak ie upitan.Još jednom da pitam da li da dajem Trisulfon još par dana ili ne?
Pozdrav forumasi!!!
Imam nekoliko pitanja,naime;
-Uzgojem zeceva sam se bavio nekoliko godina iskljucivo za svoje potrebe i sve je bilo u najboljem redu dok nisu poceli ugibat jedan za drugim u razmaku od nekoliko dana,,,,
-Ono sto mene zanima je razlog zbog cega se to dogodilo,dali sam ja u necemu pogresio u nacinu drzanja ili to njima dodje sa zrakom (kao ljudima gripa i sl.)
-Sada imam tri zecice i zeca pa nebi htjeo da se to ponovi:icon_sad:
-Zecevi su obicni domaci,,,
Kad bi te netko pitao isto to samo za piliće šta bi mu preporućio.E hvala puno!!!
Upravo se tako i dogodilo prvo su mladi stradali,,,,
Moze jos jedan savjet?
Koju rasu zeceva mi mozete preporucit za uzgoj,a cilj mi je meso iskljucivo za osobnu potrebu,,,
Kad bi te netko pitao isto to samo za piliće šta bi mu preporućio.
E hvala puno!!!
Moze jos jedan savjet?
Koju rasu zeceva mi mozete preporucit za uzgoj,a cilj mi je meso iskljucivo za osobnu potrebu,,,
E hvala puno!!!
Moze jos jedan savjet?
Evo kao što sam i sumnjao zečica koja mi je dobila proljev prije četiri dana noćas se okotila. Koliko sam vidio a dobro se vidi pošto se relativno slabo očupala što nije za nju normalno(pri prijašnjim lažnim skotnostima se očupala za pun box dlake ovo joj je prvo koćenje)ima ih desetak samo što ih je razdvojila na dva mjesta u kotilici pa sam ih skupio u jedno. Mladi za sad dobro izgledaju a ona ovih par dana dobro jede posebno sjeno pošto ga voli a danas sam joj dao i mješavinu ječma zobi i granula pošto se bojim da će joj sada sjeno samo biti preslabo.Trisulfon joj danas planiram prestati davati jer ne znam kako bi utjecao na mlade.Ako mislite da bi nešto bilo bolje slobodno pišite jer mislim da je više glava svakako pametnije od jedne
pa tako ce i biti!!
@jimmy dali uzgajas zeceve za svoje potrebe ili za prodaju?
Mi smo blizu jedan drugog pa bi mogli i trgovati?
Moji su malci danas 7 tjedana. Jedu pehrinu hranu, srot i vec tjedan dana maslacak.
Citala sam da im se u druga 3 tjedna zivota stvara neki enzim koji im mijenja ph zeluca, tako da mogu probavljat hranu i bez majcinog mlijeka.
Jesu sad onda spremni za odvajanje?