Kninquin neznam dal mozes bit 100% siguran do koga je..kazem ti da od 8-11 mjeseca privremeno mogu biti neplodne i zenke i muzjaci. Makar se zenke tjeraju, a muski skacu, nemres bit siguran zbog koga zenka nije ostala bredja. Dani su sve kraci, zbog ceg nakon skoka, kod zenke ne dodje do ovulacine, a i muski moze posao obaviti kak treba, ali taj dan ispali corke.. Strpite se jos mjesec dana i sve ce doc na svoje, sigurno. Jedini nacin je mozda, kod mene pali inace, zavarati svjetlom. 16 sati svjetla dnevno, znaci zarulje i mora biti 4-6 wata jacine, po kvadratu prostorije. Znaci 50 kvadrata, 2 zarulje po 120 wata bi trebale biti cist uredu. Inace, to nisu moje teorije, nego ipak od nekog pametnijeg i puuuuno iskusnijeg od mene, koga pitam sve sto me interesira i od koga dobijem 100% provjerenu,ispitanu i istinitu informaciju, sto se tice kunicarstva. Pa eto, nikad neki kvalitetan savjet ili informaciju ne zadrzim za sebe....
Jučer mi se okotila ženka Haykoma negdje oko 14.00 sati, i okotila je samo jednog, nakon čega sam primijetio da se nije do kraja okotila jer sam rukom opipao trbuh. Jutros oko 04.00 sati prije nego sam išao na posao idem vidjeti šta se dešava i nađem u kotilici 9 živih komada koji su pokriveni dlakom i 4 komada koji nisu pokriveni dlakom koji su se smrzli, E, sad da li se je još nekom dešavalo ovako nešto i da li je to nekakav problem. I nije se bila očupala, niti je napravila gnijezdo, a dlaku sam srećom ostavio od njenog gnijezda od ranije inače bi se svi smrzli.
Prošle sam godine u štalu stavio led žarulju (radi uštede) i tijekom čitave zime palio ju u sumrak (recimo 16 sati) i gasio oko 20 sati kako bih kunićima "produžio" dan. Imao sam legla kroz čitavu zimu (jedino su dvije kunice od tadašnje četiri "preskočile" jedno parenje u veljači).
Prošle sam godine u štalu stavio led žarulju (radi uštede) i tijekom čitave zime palio ju u sumrak (recimo 16 sati) i gasio oko 20 sati kako bih kunićima "produžio" dan. Imao sam legla kroz čitavu zimu (jedino su dvije kunice od tadašnje četiri "preskočile" jedno parenje u veljači).
Jučer mi se okotila ženka Haykoma negdje oko 14.00 sati, i okotila je samo jednog, nakon čega sam primijetio da se nije do kraja okotila jer sam rukom opipao trbuh. Jutros oko 04.00 sati prije nego sam išao na posao idem vidjeti šta se dešava i nađem u kotilici 9 živih komada koji su pokriveni dlakom i 4 komada koji nisu pokriveni dlakom koji su se smrzli, E, sad da li se je još nekom dešavalo ovako nešto i da li je to nekakav problem. I nije se bila očupala, niti je napravila gnijezdo, a dlaku sam srećom ostavio od njenog gnijezda od ranije inače bi se svi smrzli.
Dali vase zenke imaju podbradak? Zasto on nastaje?