Panonskog kunića nisam nikad vidio da ima žuljeve bilo da je na daski ili žici. Sa novozelandskim crvenim i orijašima sam imao loša iskustva unatoč higijeni. Opet ni kod njih nema pravila tako da neki dobiju a neki ne , isto kao i šugu u ušima.
kako znati koji kunić je tome sklon a koji ne?
Kninquin sama piva nije dovoljna, mora se raditi koktel sa pivom i octom onda to ima efekta.
Nego imao bih jedno pitanje, naime naišao sam na jednog malog kunića iz legla kojem je trbuh baš izražen(kao da je napuhnut ali trbuščić mu nije tvrd nego je mekan). Kunicu sam hranio sa blitvom pa dali je moguće da su je oni malo gricnuli ili se samo jako napio mlijeka pa je takav? Kunići još nisu progledali !
Na dasci ce bilo koji kunic prije dobit zuljeve, nego na zici, ukoliko se nokti ne odrzavaju i ukoliko nisu na stelji, gdje im nokti mogu "propasti"', da ne stoje na njima.
u slučaju tih podnica mi izmet nebi odlazio iz kaveza
Kako naviknuti mlade da sigurno jedu zeleno tj. da se ne razbole. Na sve strane ima zelenog i trave i drača iz vrta i voča i povrča i zelenog lišča . Već sam rekao da im neću davat ništa od toga a opet mi je glupo to sve bacati. Onu foru sa postepenim navikavanjem sam probo, isto ko i cigo ne hraniti konja , taman kad se naviknu neki kihne.
Koji dobije zuljeve na zici, taj ce ih dobit i na dasci. Tu je rijec o slabim jastucicima na sapama. Jedino ako su na dasci, na debljoj stelji, to je drugo...
Kad vidim kako mrcvare sjeno i smjesu dođe mi da im natrpam trave jer kad ju vide polude. Uglavnom im svakome dam u šaku sjena i šaku trave. Ovako izgleda obrok tokom dana:
-07h smjesa po volji
-11h sjeno sa travom
-19h mjerica ječma, zobi , kukuruza i suncokreta.
To sve dobiju toliko da im izdrži do drugog obroka. Volim da sve pojedu a opet mi je žao da nemaju stalno dostupnu hranu.
Ajme ti si jedan od onih koji kad si nesto zacrta tako mora biti...
Ponovno se ne slazem ni najmanje s tobom
Evo primjera: prosle g.sam odvojio jednog agresivca s 4mj. u kavez ,za par dana sam i drugog i tak redom...da skratim svi su dobili zuljeve onaj prvi imao je najjace itako radom i to samo za tjedan dana...
kad mi se oslobodilo mijesto na dasci vrtio sam ih
I zuljevi su prosli...
Aj objasni mi sad kako to da su prosli ???
i da u ljetno vrijeme nemaju stelju i jos jedna sitnica s 4mj.nemaju probleme s noktima...
Kad vidim kako mrcvare sjeno i smjesu dođe mi da im natrpam trave jer kad ju vide polude. Uglavnom im svakome dam u šaku sjena i šaku trave. Ovako izgleda obrok tokom dana:
-07h smjesa po volji
-11h sjeno sa travom
-19h mjerica ječma, zobi , kukuruza i suncokreta.
To sve dobiju toliko da im izdrži do drugog obroka. Volim da sve pojedu a opet mi je žao da nemaju stalno dostupnu hranu.