Malo teže za paušalni odgovor!Koliki je trošak hrane u kunama za 1 dan, u tovu kunića, recimo za njih 10 ako se sva hrana kupuje?
Čisto informativno me zanima.. kako vaši kunići regiraju na zob? Znam kad smo prije držali kuniće da su oni nju više izbacivali okolo nego što su jeli..A cemu ti je potrebna takva kalkulacija, za dvije zenke i muzjaka?? Das im jest kaj imas (jecam, zob, tritikal, kuruza u klipu, suhi stari kruh...) +sijeno, nekad im mozes malo ubacit i smjese i to je to. Jedan dan ce ti pojest cijelu hranilicu, drugi dan mozda nece ni taknuti. Kod panonaca u tovu racunas da ti pojedu oko 3-4 kile hrane +sijeno po volji, za 1 kilu prirasta. Tj. Smjese ce ti pojest cca 10 kila po komadu, za neku tezinu za klanje. Ako hranis zitom i sijenom, pojest ce vise i duze ces ih hranit, tak da ti je to sve relativno i neznm koliko je uopce bitno na tih par komada, koliko kostaju dnevno..?!
U prosjeku sve skupa! Imam većinom 5 ili 7 ženki i 3-4 mužjaka (kako kad).40 kunića u tovu ili 40 odraslih za rasplod?
Pasmina panonski bijeli, smještaj u kavezima, hrana žitarice +sijeno.
Kunići za tov znači 2 ženke za rasplod i jedan mužjak za rasplod, te njihovo potomstvo za tov.
Ljeti nije dobro imati okote?U prosjeku sve skupa! Imam većinom 5 ili 7 ženki i 3-4 mužjaka (kako kad).
Kad je sezona kočenja (kod mene je pauza uvijek preko ljeta između lipnja i rujna) bude nekad i do 100 mladih odjednom!