• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

H

Hrvach

Guest
Ak je sveki svekrva onda ste si sigurno jako dobre i nemoj se čuditi zakaj su ženke agresivne, možda ih dresira protiv tebe:mrgreen::axe::mrgreen:
Sad kad krenu iz gnijezda van ćeš vidjet kak će napredovat, svaki dan ćeš vidjeti razliku, a s jedno 2 tjedna kad će bit ko male bijele loptice. Čovjek se raspekmezi kad ih vidi, najgore mi je kad koljem pa se toga sjetim. Neznam jel imaš klince,ali to je živa atrakcija u to vrijeme, meni su mali buraz, sestrične i bratić stalno visili kod gajbi.
 
R

ratar54

Guest
e evo me opet..vidim da ste spominjali hille pa da pitam dal tko prodaje mlade stare 2-3 mjeseca :D uzeo bi jednu ženkicu možda
 

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
he, he.. sveki i ja sm ok:lol:
mada..nikad ne znas:rolleyess:
imam klince, kcer je vec sada luda za njima. jedva ceka da se malo ojacaju pa da pocnu skakutati.

necakinja ( vrsnjakinja moje kceri) takoder se za vikende preseli s nama kod bake)
bit ce problem kad ce doc dan D.

ali one tada nece biti na selu :cry:
 

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
e da.. imam jedno pitanje. sada su zajke vec nasle svoja mjesta u gajbi. Gdje se jede, spava, odmara.
Pod je drveni s izbusenim rupama (fi cca 1,5cm).
Pokazalo se kao, mozda ne tako dobra solucija, jel se jako maže i urin se skuplja zajedno s kuglicama.
Molim info kako vi rijesavate taj problem.
napominjem da se gajbe redovito ciste, ali se bojim da se u gabje ne zavuce neka bolestina - jel ipak drvo upija urin.
 
Posljednje uređivanje:
Tu od
23 Svi 2011
Poruka
265
slike kunića

http://img511.imageshack.us/img511/6710/fotr.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/347/fotowch.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/5392/foto006o.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/826/foto003sc.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/7857/foto005x.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/2696/foto012s.jpg


prva i druga slika su dva mužjaka 6 mjeseci stari, treća i četvrta slika su kunići 4 mjeseca stari, peti je mužjak isto 6 mjeseci star a šesta slika su dva kunića isto 4 mjeseca stari. još od te ekipe od 4 mjseca fali jedan isto je crni.
i dva kunića stari 6 mjseci su za rasplod ako netko želi mijenjati kuniće. jedan je orijaš a drugi ovnoliki orijaš.
 
Posljednje uređivanje:
Tu od
23 Svi 2011
Poruka
265
nastavak

ostale kuniće ne mogu slikati tj. slike imam ali su u mraku pa se ne vide dobro.(5 u jednoj velikoj gajbi te star kunićka te još jedna mlada-njemački šarac)
i imam još jednu gajbu(dobila sam ju od onog susjeda koji mi pomaže kod klanja)

eto uspjela sam slike staviti. nadam se da se vide
 

tata

Novi član
Tu od
15 Lip 2011
Poruka
29
Pozdrav svima, evo kako sam ja riješio gajbe za kuniće. S obzirom da nemam nikakvu šupu ili mjesto gdje bi mogli biti u zatvorenom, gajbe sam im stavio pod stepenice, zaklonjeno je i ne pada kiša po njima. Mužjak je u podkrovlju i za čišćenje ima ispod gajbe limena tacna, a za ženku i podmladak napravio sam kosine s kojih brabonjci i tekućine idu u plastični oluk iza gajbi a onda kroz cijev u kantu ( vidi se malo na prvoj slici). Kod mužjaka je pod pola pola letvice i rešetka 11x11 mm, a kod ženke samo rešetka. I još se vide drvene hranilice i jasle za sijeno. Sad već nakon tri mjeseca korištenja vidim i poneke nedostatkeali koji se daji popraviti. Kunica se okotila prije točno dva mjeseca, 7 komada i svi su i danas na broji. Danas sam ih vagao i imaju sa dva mjeseca u prosjeku 1.4 kg. pa ne znam jel to dovoljno ili ne. Sutra ću poslikati male i mužjaka koji je sad već kapitalac ali mlad i neiskusan. Nisam napisao, a vjerovatno ste prepoznali, to su hila kunići.









 
Posljednje uređivanje:
Tu od
23 Svi 2011
Poruka
265
zanimljivo i domišljato. tako imam i ja ispod stepenica prostor ali ja ih imam puno pa je bokje da ih i dalje držm u zatvorenom. no imam pitanje: kako ih važete žive? kakva vaga to mora biti da bi se oni vagali
 
H

Hrvach

Guest
sta nema nitko hila kunice za prodati??? :/
Nažalost ništa za sada. Da ste se javili barem prije mjesec dana.. Imam jednu mladu ženku ali to ne bi htio prodati. Možemo se dogovoriti jedino za zamjenu ako ste za. Dam odraslog mužjaka za 2 mlađa kunića ili se dogovorimo za odraslu ženku. Uglavnom, čujemo se na PP pa se dogovorimo.
 
Tu od
23 Svi 2011
Poruka
265
Mala kuhinjska vaga, mirni su ne bježe

hm ne bih se ja uzdala u ove svoje. pogotovo one sa zadnje slike. zločesti su i njima ne dajem ujutro kruh jer ga ne jedu nego ga razbacaju. tako da njima dajem malo zelenog ili sijena i miješane pelete i žitarice.
 

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
@tata majstore,kavezi su odlični!!!
A za kilažu malih hilla će nam hrvach dati odgovor iako mi se čini da im još koji gram nebi škodio.
 
H

Hrvach

Guest
Tata, pravi si tata-mata za gajbe, svaka čast, vidi se da imate smisla.
Kunići su lijepi, prirast bi trebao biti bolji,ali opet ovisi s čim se hrani. Moji su imali kolko mjeseci tolko kila, uvijek ima iznimaka ali to je neko nepisano pravilo. Najveći prigovor imam na odrasle, skoro svi kunići imaju preveliki podbradak. To smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na kuniće. Maknite kukuruz iz prehrane, dajte im puno sijena i zobi dok ne dođu u kondiciju.
 

MarinSisak

Član
Tu od
4 Svi 2009
Poruka
255
Tata ja bi rekao da ste vi stolar po struci, jer su kavezi predobri ;) Savijet sto se tice hranilica, probajte samo rubove obuci u lim (npr aluminij jer se lako mota, ja sam koristio L profile za knauf) jer ce glodati drvo, pogotovo ako je od jelovine, a hranilice obicno prvve nastradju!

Evo jos da se pohvalim, posto sam veci dio godine na faxu, nezz kud bi sa sobom u stanu i fali mi nesto cupavo za gnjavit, pala je odluka da si nabavim min kunica za ljubimca, tako da je vec narucen kod uzgajivaca i za 3 tjedna imam zeku i u Rijeci :) a kad cu ic na krace praznike cura ce ga cuvat :D
 

tata

Novi član
Tu od
15 Lip 2011
Poruka
29
Ovo su slike kad sam ih dobio negdje početak 9 mjeseca. Sada su drugačiji, ženka mršavija nakon okota a mužjak dosta veći - krupniji. Kukuruza im gotovo da ne dajem. Jedu ječam, zob, paletiranu hranu i pšenicu- kukuruz (30-30-30-5-5) u %. Povremeno im dajem i zelenoga ( radić- kupus - mrkva)
 
H

Hrvach

Guest
Jako dobar omjer hrane, nisam znao kad je slikano, ti podbradci su štetni kod uzgoja. Debeli kunići isto ko i debeli ljudi su skloniji bolestima,a podbradak ko ženki uzrokuje smanjenu plodnost,a čak može i izostati tjeranje.
 

tata

Novi član
Tu od
15 Lip 2011
Poruka
29
Hvala hvala, pa stolarija mi je drugo zanimanje, jedino što nemam mjesta gdje ih smjestiti, inače bi dobili hotel

Još se uhodavam pa još nisam počeo sa pitanjima, ali kad već spominješ imam problem. Mužjak je mlad i neiskusan, još nije pario, ženka je također mlada , prvi okot, i nakon odvajanja je izgleda, bar se meni tako činilo, preživjela šok, slabo jela , bila plašljiva, zavlačila se u kotilicu. Špkušavao sam ju spariti s mužjakom ali za sada ništa. Bila mi je namjera ju napariti ocmah nakon odvajanja ali do danas ništa. Davao sam joj i klice pšenice, voli ih jesti ali ne voli se pariti ili je ovaj momak smotan.

Tata ja bi rekao da ste vi stolar po struci, jer su kavezi predobri ;) Savijet sto se tice hranilica, probajte samo rubove obuci u lim (npr aluminij jer se lako mota, ja sam koristio L profile za knauf) jer ce glodati drvo, pogotovo ako je od jelovine, a hranilice obicno prvve nastradju!:D

Za sada ne diraju namještaj, a i drvo je tvrdo, hrast i jasen. Za grickanje dobiju osušeni kruh.
 
Posljednje uređivanje:
H

Hrvach

Guest
Trebalo bi joj dati muvisel prašak u vodu (19 kn/100g dođe) ide 1g/1l vode, ja kupim 2 paketa kroz godinu i imam za kokoši i kuniće. Možda ne da od straha,a ovaj ne zna prisiliti jer je neiskusan, znate i sami da takve stvari ne idu svaki put glatko, neki put treba i gruba igra :) ;) Moj dule (muški) kad ga primi kriza dere sve, od flaše,zdjelice, klipa kukuruza... ne dira ga kak izgleda glavno da skače, a prvih par puta je bio tak smotan da su me zajebavali da mu pustim filmiće na internetu da vidi kak se to radi.
 

žećo

Član
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
388
Kod takvih ženki koje se ne žele napariti, jednostavno su takve,i često bezuspješno pripuštanje ih samo isplaši.Treba čekati prave pokazatelje parenja.Tako npr;jedna moja cevena novoz. od 50-ak pripuštanja kod mužjaka,primila je 5 puta i 5 puta se i okotila.Dok se jedna mješanka okotila samo jednom i poslije mjesecima tj nikad više nije dala.
Najčešće posumnjamo u nedostatak vitamina,prisustvo nekih nametnika ili žuljeve na mekušima,ali većinom razlog leži ..ko zna gdje..!!!
pozdrav svima!
 

Najnoviji postovi

Na vrh