Pozdrav
Moje ime je Marko, bavim se uzgojem kunića za meso.
Pozdrav
Evo da se i na ovom podforumu predstavim.
Ime mi je Mario i pratim vaš forum o kunićima redovito svaki dan.
Pozdrav
Evo da se i na ovom podforumu predstavim.
Ime mi je Mario i pratim vaš forum o kunićima redovito svaki dan.Naime odnedavno sam nabavio kuniće i totalni sam početnik u tome.Imam muškog bečkog plavog i tri ženke novozelandske bijele.Prvenstveno ih uzgajam za svoje potrebe.
Sve najbolje i Sretnu Novu godinu svim članovima i njihovim kunićima.artyman:
Pričekaj da prođe 33 dana od dana kad si maknula mužjaka od nje.
Za svaki slučaj pobrini se da ima gdje saviti gnijezdo i okotiti se.
Nemoj oklijevati, ako je bređa možeš izgubiti leglo kao što se meni jednom dogodilo kada nisam zabilježio datum pripusta.
Ja nikad nisam imao slucaj da zenka nosi sijeno a da nije breda... ja mislim da ce ti se okotit pa joj pripremi mjesto... nemas sta izgubit...
Zapamti dobro što ti je Marin napisao.da ali da li si ikada imao bređu ženku koja se naparila iz istog legla(dakle bili su u krvnom srodstvu)???
ma ja mislim da nije bređa jer ona puna usta napuni i nikamo ga ne odlaže. ispod gajbice je limena pusuda puna sijena kojeg je pobacala.a jučer ništa nisam primjetila. ali nemam ju kamo premjestoti jedino da mužjaka koji je u novoj gajbi premjestim u tu manju gajbicu a nju u tu veću. sutra ću vidjeti dali je "napravila "gnijezdo. da je napravila bilo bi vidljivo. ali da misli okotiti već bi bila kad ih bilo više u gajbi. i tada je taj skakao po njoj dok ih nisam razdvojila. a to je bilo prije dva mjeseca.
onu veliku gajbu nisam uspjela popraviti. ako smatrate da ju trebam večeras premjestiti onda ću morati nešto izmisliti kamo da ju stavim?
(jedina je opcija da nekako "zakrpam" privremeno onu rupu da ona može tamo biti.nemam ideje i žao mi je da nisam i nje se prije rješila. sada ne bi imala ovaj cirkus
Čitam ovo i opet mi nisu jasne neke stvari.. Nakon ne znam kolko ponavljanja opet se rade iste greške. Opet se ne obraća pažnja na uvjete u kojima su kunići. Opet se ne slušaju savjeti iskusnijih uzgajivača. Netko očito opet ne shvaća razliku između uzgoja i maltretiranja životinja.
Kak može sijeno ostati na rupama 2x1cm?? Zbog čega OPET pariš ženke, i to nekontrolirano,a nemaš zadovoljene osnovne uvjete za držanje. Kolko znam tvoji problemi sa smještajem traju puno duže od mjesec dana koliko nosi ženka,a to bi značilo da si svjesno išla raditi grešku makar smo svi upozoravali na to