• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kupovina polovnog IMT-a

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Čak znam neke koji su s Belarusa prešli na Ursusa :D:

Znam i ja jednog :(whew):. Po meni je 549 dv dobar traktor ima par sitnica koje se riješe i za manje gospodarstvo je ok . Naročito za one koji nisu probali nekakav drugi traktor . Nebi ga uspoređival sa drugim jer kolega traži IMT .

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Narod je navalio na zetore ko nekad na golfove 2.Jevtin dijelovi svagdje ih ima al uvijek moras nesto radit na njima.

Moj fergo godisnje uzore 3 hektra ,brna sije kosi,a 15 godin mu nije dirata bos pumpa ,motor ni mjenjac.Prije 6 godina stavita nova hidraulicna pumpa.To mu je jedini ozbiljan kvar odkad je kod nas. Nikad nije imao sat za temperaturu i pritisak ulja.

I sad u minuti ima da upali na 10 ispod nule,,,,Imate sliku koliki je bio snijeg kod nas....
Kako covjek da ne bude zadovoljan sa takvim traktorom.....

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ma da ti mali imt traktori su super i dugo idu bez puno ulaganja.

A molim vas nemojte zetora ni uspoređivati a niti splminjati,to su dva različita svijeta!
Pogotovo je zanimljivo kad ga počnu blatiti oni koji ga nisu nikada vozili.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
I ovdje je bezvezna rasprava ako on hoce 549dv znaci covijeku taj traktor je dovoljan za njegov posao ko zna napisite na sto bi trebo pripazit kod kupnje pa kad on sam prekalkulira dal mu se isplati ili ne ako ne pitat ce za misljenje sta drugo uzet u tom nekom rangu svaki je dobar dok se ne pokvari al Imt, Zetor, Ursus i tak ti poluproizvodi nisku skupi za odrzavanje dijelovi povoljni a dijelova ima uvijek i svugdje skoro i u ducanu mjesovitom robom:icon_jook::icon_jook:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Da rezimiramo:
- pogledaj jel prednja koljevka cijela ili zavarivana (tumplana)
- pogledaj je su prednje gume jednako potrošene
- pogledaj hej kispravna signalizacija i kakvo je stanje kabine i instrumenata
- ima li kabina sve šajbe
- jesu li motor i getriba negdje izrazito masni ili gdje curi ulje
- palo li motor lako i ima li normalan zvuk
- Probaj kak se šalta i ima li čudnog zvukova pri vožnji
- radi li prednji pogon i ima li kakvih čudnih zvukova pri skretanju
- klimaju li se kotači
- radi li špera
- umanji cijenu

Sretno!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
ZJ svaka cast samo neznam dal je i na tim getribama ko na 42 da iskakuju nizbrdo iz brzine moja 42-ka to samo iz 4 radi zato nizbrdo ju izbjegavam!!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Getribe su iste. Ali to nemre znati dok nebu pod teretom.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
4i5 dok se teže mijenjaju ne krče kad se počinju lagano mijenjati počnu i krčati i hoću u dolu iskakati

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Moj kad je u 4 samo traktor iskakuje nek kolega proba ako ce kojeg gledat ne kosta ga nista samo moze rusit cijenu ako se to dogada!!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Sjetirte se Bobinog 549 DV, on ga je novog kupio 2006. i odmah je pisao o problemima iskaknja iz 4. brzine, na 200 rh je mjenjao karike i semering radilice, dotezao prednje kotače, vario koljevku nekoliko puta i možda ima još nešto...

Danas taj traktor još uvijek ide sa prvim sklopovima u motoru, mislim da ima preko 4000 rh, poderao je zadnje gume i ima druge, prednjih je več 2 ili 3 para poderao i nije imao ozbiljni kvar od tada do sada.
A kod njega se naradio pošteno i nije bio šparan, valjda onda ima neku kvalitetnu kad stalno ide.
Sa Bobom sam u kontaktu stalno pa znam :)

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Dobar je to traktor kada mu se otklone mušice. Moj ima 2000 sati. Mislim da je 2008. kupljen, još da mu sredim boš pumpu.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Šima, zaboravio sam što te mući. Ako se sječaš moj je teško palio kad je malo odstajao, kvar nije bio niti na onom leptiru za gašenje već u sajli za gašenje,sva ispucala te je zapinjala i nije dozvolila tom leptirću da se dokraja zatvori, već se pomalo vratio kad je traktor duže bio ugašen. Traktor je od prvog dana vani,nemam garažu,ali se baš nikad nije dogodilo da ne upali niti na -20.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Čini mi se da je oslabio malo. A paljenje na minusima je loše, doduše ispod -5 ga nisam nikada ni palio. Do nule pali bez problema, na -5 kad ga palim grijem dva puta i onda ga palim otprilike 5 sekundi i onda ugrijem još jedno i upali nakon sekundu dvije vrtnje, ali se zna ugasiti pa moram još jednom.
Moj je garažiran svo vrijeme.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
taj 549 DV je po meni dosta univerzalan, imaju malo pretjeranu cjenu, oko 10 000€, ili bez DV oko 5000-6000€, i ispada skoro najskuplji polovan imt traktor, jer imt 577, koji je daleko bolji za teže poslove u dobrom stanju sa DV košta isto kao i 549DV, ili 577 bez DV isto kao i 549 bez DV, imt 565 ima cjenu kao 549, 560 ko moj je nešto malo jeftiniji......al uglavnom, traktor je dosta skup, sječam se da se nekome raspala pumpa volana, al traktor je bio skoro nov, i problemi oko prednje vuče, al da je samo malo kvalitetnije odrađeno, nebi tu bilo nikakvih problema, npr 549 iz 80tih godina, ovi svi preko 2000 i nekog godište nisu nikakvi, po kvaliteti, na izgled su lijepi, barem meni, samo da je to sve malo bolje odrađeno....

ako govorite o Bobi, koliko znam njegov 549DV je dosta radio prije dolaska 5106, sve što se kod njega dogodilo, bilo je od rada, i tjeranja, on je s tim 549 radio i malo više nego je on mogao podnijeti, a i kod njega nije baš ravnica

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Meni se raspala pumpa volana i kardanska lamela i alnaser. Od toga nije smijelo ništa da ode. Da napomenem da se kardanska lamela raspala pod rasipačem, a najteže šta je radio sa kardanom je balirka welger 45. Kasnije je tjerao prikolicu za gnoj 4t to je malo teže od balirke na kardanu. Samo još boš pumpu malo dotjerati i vjerujem da će ići ko zmaj.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
E vidiš, to što si nabrojao je za mene veliki problem da ode na novom traktoru, moj ferguson nakon reparacije anlasera, pali preko 12 godina sa istim anlaserom, koji ima loš motor, i nesmijem ni reći koliko ga verglam, al još pali, dok nebude dobio pravu generalku ili drugi motor, traktor koji je star preko 40 godina, a ovo je novo, i taj traktor je koštao oko 130 000kn, što nije malo novca

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Mi smo ga platili oko 115 000kn. Imam i ja 539 samo mu je pumpa rađena dok je bio nov, i nedavno dizne, a ima oko 7000 sati i da, jednom mu je kvačilo štelano jer nije odvajao drugi stepen. Pa i je to veliki problem što je bilo sa 549. To ništa nije smijelo otići, ajd dotezanje šarafa, to je normalno dok ne sjedne sve kako treba. Sad se nadam da će ići, već neke dvije godine ide, a da mu nije ništa, jedino što svake godine odgađam skidanje boš pumpe.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Cjenu sam napisao odokativno, uglavnom, taj tvoj traktor se meni jako sviđa, samo da je kvalitetnije odrađen, pa kada kupiš novo, znaš da si barem 3000 sati miran, i da samo sipaš i voziš, al rjetki su ljudi koji su sa tim novim serijama napravili preko 1000 sati, a da nije bilo problema, moj stari ferguson je svašta vukao, i naradio se, zato mi ga žao prodati, a pošto imam dva komada, kada bi ih prodao, mogao bi kupiti jednom dobrog 549 bez DV, za lakše poslove, jer imam 560 sa oranje i pripremu, al neka stoje, uvijek se nađe posla za njih

Najnoviji postovi

Na vrh