Pa, osobno bih mogao i japanther kaže:Sretno ti bilo,samo ja osobno možem živjeti i bez kupusa.
Malo sadim kupus ali ja svoje sadnice potapam u Prestige. On u sebi ima aktivnu tvar kao i Confidor i plus štiti od gljive Rhyzoctonie koja napada kupusnjače. Ako uzgajaš sadnice u kontejnerima potapa se cijeli kontejner do kotiledonskih listića u otopinu 80-100ml (prestige)u 10l vode i držiš 30sec. Substrat u kontejnerima nesmije biti namočen prije potapanja nego čak suhlji kako bi se što bolje napio otopine.Ako uzgajaš rasad u tlu i čupaš rasad onda potapaš korijen do kotiledona i tako potopljeno stoji 15-20min kako bi ga biljka usvojila. A ako želiš potapati rasad u Confidor postupak je isti, samo pročitaj u uputstvu za upotrebu Confidora koji omjer ide za tu radnju.Duro kaže:Pokušao bih sam uzgojiti rasad kupusa za kiseljenje; za svoje potrebe - manja količina; te molim za pomoć savjetom oko preporuke o tome kako se rasad kupusa prije rasađivanja potopi u otopinu npr. Confidora zbog zaštite od buhača i sl. - odnosno potapa li se rasad cijeli ili samo zemljana bala ili samo stabljika i koliko dugo ? Savjeti oko cjelokupnog uzgoja presadnica poželjni - dobrodošli... Hvala unaprijed!