• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lamborghini

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
160
Na koji nacin podmazati krizeve kardana prednjeg pogona? Ne vidim nikakvu mazalicu na njima.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Toga nema ni moj new holland tn75, plus nema ni na kardanu od supersteera

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
160
Čudno, da li bi bilo dobro to podmazati nekom masti u spreju ili nečim sličnim?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Pogledaj jel ima mogućnost da se mazalica ugradi.
Ni na našam Deutzu nije bilo mazalica ali ima priprema da se mogu ugraditi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Čudno, da li bi bilo dobro to podmazati nekom masti u spreju ili nečim sličnim?
Žači Bože spreja i vremena.
Križ ima na sebi gumenu zaštitu da voda nemre unutra pa je logički da nebu ušlo ni spreja ništ.
To je danas tak na svemu. Nema održavanja da vlasniku skrati muke pa dok traje traje. Da je barem kvalitetno ko nekad kad su imali mazalice ali ih je rijetko ko mazal, a trajali su..... zauvjek.

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
160
Da je sve u redu, lampica ne bi smjela svijetliti.
Alternator je popravljen, problem je bio u diodama kako si i pretpostavio. Ali i dalje su problem okretaji, izgleda da ih ne dobiva s alternatora jer sam probao otpojiti W zicu i okretaji se svejedno mijenjaju (ali krivo). Moguce da ima senzor radilice pa preko njega dobiva okretaje? Ima digitalni sat za brzinu i okretaje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Uh, prijatelj je slagal nekog Frutteta, koji je imal digitalne pokazivače...
Nismo to uspjeli složiti pa je u jednu rupu ugrađen instrument fi 52, za brzinu i sate.

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
160
Moral budem se preko zime poigrati malo s tim, jer brzinu pokazuje točno, jedino su okretaji problem...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Poprati žice, ne sjećam se kam je bil spojen, jer nije radil.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jel taj motor ima elektronički ili mehanički regulator brzine vrtnje?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Onda bi taj senzor mogel biti za regulator brzine, ne nužno i za tahometar (osim ako se na istom ne zadaje gas).

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
160
Moguće, probao sam ga otpojiti, ali onda traktor ne pali. Po katalogu sam pronašao i ovaj senzor pod brojem 12, po opisu je za brzinu. Još jedino moram pronaći gdje se nalazi. :unsure:

1729843506128.png

Najnoviji postovi

Na vrh