@dejan.d, ne vidim ništa šta nije na linku.
Piliće ne hranim jer mi ih nema tko klati.
Johabice, pročitao sam sve od početka i moram napisati:
Čovjeka na današnje vrijeme ne možeš zaštititi od svega, ali treba biti pametan i u okviru svojih mogućnosti paziti na sebe i svoje.
Ako se može nešto kupovati direktno od proizvođača, nije bitno da je veliki poljoprivrednik, idealno bi bilo da čovjek radi za sebe, a onaj višak proda.
Ako se može kupovati na kućnom pragu proizvođača, upoznati ga, ne može se do vijeka lagati o nekim stvarima. Kada popričate i vidite kako se šta radi točno se zna jeli to za Vas ili ne.
Proizvesti ako možemo sami nešto ( ako možemo ) pa salatu bar nije problem za sebe imati. A i zdravije je malo se razgibati i izaći iz kuće stana.
A neke stvari jednostavno moraš kupiti gdje stigneš jer ovaj ludi ritam života ne dozvoljava drukčije...
Normalni ljudi bi trebali imati praksu kupiti od susjeda susjedov višak - salatu, mrkvu, glavicu zelja.........no, narod smo - pogotovo mi seljaci - sa ponosom visoko iznad nosa i jalom povrh toga.
Nekome je ispod časti prodati susjedi glavu karfiola i uzeti si deset kuna jer kao, nije sirotinja pa da ovisi o tih deset kuna. Radije će ostaviti da propadne i istrune.
Moji mještani odlaze u grad kupiti aranžman za groblje ili poklon, a cvjećarnu imamo u selu - mater mu, tu pod nosom naš čovjek hoće zaraditi da može preživjeti - ali ne, možda tamo negdje dalje ima nešto ljepše, kao.....ja sam vukla vijenac za sprovod tu od kuće u Zagreb sto kilometara u autu , a tam mogu pred ulazom groblja kupiti. Ali hoću da moj doma zaradi.
Ih, na placu muljaju "proizvođači", kupuju i prodaju pod svoje, lažu ko tukci bez da okom trepnu.
No, kao što veliš - prije ili kasnije sve se sazna.