Pitanje za nekog tko se kuži u kožne bolesti ili nametnike kod goveda: (nije šuga-znam da to svi "pametni i iskusni" stočari ko iz puške postave dijagnozu za svaku bolest na koži)
mlada krava,otelila se prije 3 mj. imala je do prije 4-5 tjedana super dlaku, zovemo je čupka,jer je posebno kuštrava. Znam da nakon telenja često dolazi do promjene dlake, ali ona se jako češka-i ja je češkam češagijom 2x na dan prilikom mužnje i baš joj godi. problem je da je na hrptu (između šije i lopatica) skoro ostala bez dlake, a ono dlake što ima djeluje jako masno i prljavo i tu baš traži da je se češka,baš se namješta na taj dio i dlaka stalno opada -više nije kuštrava nego oštra i sivo masna. Ona je svijetla-žutokrem boje- i nevidim ništa golim okom, pa pretpostavljam ili je to nešto svijetle boje ili bezbojno ili mikromalo ili je pod kožom ili su neke gljivice.
Po ostalom dijelu tijela izmijenila je dlaku i sad kreće nova,zdrava kuštrava i sjajna-ali tu ju ništa ni ne svrbi,uvijek okreće samo vrat i hrbat. (dođe do mene i stane pored i sagne glavu na moje cipele i tako stoji i čeka da je češkam).
Što bi to moglo biti???
(pitao sam veterinara, ali žali bože -moram hitno mijenjati vet.stanicu- rekao je "pa da, nešto je, vidit ću jel imam nešto u ambulanti" ja pitam pa reci što misliš da je, a on "pa ,da mislim....vidit ću u ambulanti"kravu nije ni pogledao iz blizine, ma ni ruku nije na nju stavio.