• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

LIJEKOVI i LIJEČENJE STOKE

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Pa jel taj tvoj doktor ne zna za sedative i analgetike?

Sve se može,samo treba volja,a ponekad i znanje.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
Odsjeci joj 3-4 cm , malo krvi nikoga nije ubilo .
Kaj si čekao do sad?

do 5 cm čak slobodno, netreba se bojati, nebude krv išla,a i nebude ju boljelo jer to je rožina i tu nema živca...(ko da režeš nokte)...jedino je problem držat ju da se ne trza:scratch

...najdi ekipu (barem trojica),dobro joj privežite glavu oko rogova da nemre nikud trzati i na malu brusilicu rabljenu šajbu za beton,i flikneš to za par sekundi,a posle toga:partyman:

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
@Puknuti ma nisam primijetio to na vrijeme...nisam dugo bio kuci...a kad sam doso belaj. Veterinar me iznerviro pravo. Pa ako on ne zna svoj posao raditi ko treba onda da zna :(

@Mike...posto me je malo trip baratat brusilicom kravi oko glave(ako se trzne slucajno ode il njoj oko il meni prst) da li bi se to moglo uraditi sa bonsekom za metal.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
@Puknuti ma nisam primijetio to na vrijeme...nisam dugo bio kuci...a kad sam doso belaj. Veterinar me iznerviro pravo. Pa ako on ne zna svoj posao raditi ko treba onda da zna :(

@Mike...posto me je malo trip baratat brusilicom kravi oko glave(ako se trzne slucajno ode il njoj oko il meni prst) da li bi se to moglo uraditi sa bonsekom za metal.

nemoj brusilicom.kupi novi list za bonsek(pila za metal) postavi ga tek kad uvučeš između roga i pile,tako da pilaš prema sebi a ne prema kravi.ako je list dobar gotov si za dvije minute.to je neboli niti će krvariti.to sam radio kravi kad sam iamo 15 godina a niko mi nije morao pomagati,jest da je krava bila mirna ko maca ali uspjećeš. nakon nekoliko poteza ona će se naviknuti na struganje pile i to je to

M

MOCO

Guest
gdje kupiti lijekove za stoku?

zovem veterinara on dođe i mulja-brlja 3 dana,kravi sve gore, ja mu kažem daj joj to i to, a on pa nemam sad to kod sebe probat ću nać blablabla. Pa jbt,plačam 4-5 dana muljaže i trošak puta a sam bi napravio od prve kako treba.

S

slavek

Guest
kod nas dosta ljudi odlazi u Mađarsku u Nagatat po ljekove -dosta su jeftiniji možeš slobodno i antibiotik kupiti a i govore hrvatski.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

zovem veterinara on dođe i mulja-brlja 3 dana,kravi sve gore, ja mu kažem daj joj to i to, a on pa nemam sad to kod sebe probat ću nać blablabla. Pa jbt,plačam 4-5 dana muljaže i trošak puta a sam bi napravio od prve kako treba.

Možda stvarno imaš lošeg doktora,ali zar misliš da je sve u stresanju lijeka u životinju?Probaj zvat drugog doktora...

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248

ista situacija je i kod mene bila, sad zovem veterinare samo za osjemenjavanje 1.put (ako se pregoni pustim bika). nemaju pojma, a račun- boli glava. ja kupujem u srbiji, dosta je jeftino i daju ti šta god treba. jedino treba paziti preko granice, al meni to prijatelj donese, ima neke veze pa ga ne gledaju na carini. a ako nemožeš preko granice onda odi kod nekog privatnika,što dalje od tvog područja, jer će ti prodati lijek samo ako si mu predaleko da bi ti on liječio.tako sam ja barem

L

lidija

Guest
ja sam imo dosta problema s bronhopneumonijom kod teladi i antibiotici nisu uopće davali nikakve rezultate, jer su pluća bila puno onog gnojnog sekreta i telad se jednostavno uguši. mislim da je problem u tome što su pokupili plućne vlasce koji su oštetili pluća i onda se nadovezala upala. tu antibiotici nemogu ništa. na svakih deset telića barem 2-3 imaju taj problem, ali ja ih dobijem vrlo povoljno, pa mi se ipak isplati

Što se tiče tog gnojnog sekreta ima jedan proizvod ERES se zove, on razvodnjava taj sekret tako da teletu curi iz nosa i lakše diše. Čula sam od susjeda da ga koristi, ja ga koristila kod krave, i dobro mi se pokazao

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
Što se tiče tog gnojnog sekreta ima jedan proizvod ERES se zove, on razvodnjava taj sekret tako da teletu curi iz nosa i lakše diše. Čula sam od susjeda da ga koristi, ja ga koristila kod krave, i dobro mi se pokazao

a jel ima toga u slobodnoj prodaji i gdje bi se moglo nabaviti(tko proizvodi?)

L

lidija

Guest
a jel ima toga u slobodnoj prodaji i gdje bi se moglo nabaviti(tko proizvodi?)

Probaj u najbližoj veterinarskoj ljekarni ako još prodaju injekcione ljekove, jer neke ljekarne ne žele više prodavati, valjda ne smiju. Proizvodi firma Calier iz Španjolske.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Lijekovi i liječenje stoke

ljekove probajte nabavljati preko jakih privatnika jer sve velike veterinarske monopolističke i lopovske bagre uvjek glede da vam samo oni kroje u štali svoj zakon ja osobno imam još nekog duga prema našima dičnim veterinarima ali to do kraja godine bude riješeno i onda ne budu mlatili praznu slamu iderali račune do boga ,samo za usporedbu sada imam godišnje kada mi ide jedan dobar privatnik račune za 40posto manje i dođe osjemeniti kravu i svetkom i praznikom:axe:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Lijekovi i liječenje stoke

za večinu ovih nesposobnih veterinara je kriva politika njihovog školovanja ,jer starije generacije koje su počele raditi prije20,30 godina od večine tih je izašlo možda i 80posto kvalitetnih a ovi današnji jedva 20 posto nisu oni krivi kad nemaju volju za veterinu i imaju premalo nastave na terenu,jer žalosno je kada vidiš kako pojedini se odnose prema bolesnoj životinji,oni samo vide kalkulator i da što manje rade.Jednom prilikom sam pitao veterinara koji je radio u našoj veterinarskoj za čišćenje papaka on se našo uvrijeđen do boga a večina ih nema pojma o tom problemu sa papcima,hvala bogu da su im to pokazali visoko školovani doktori koji su puno osječajniji prema kravama od večine domačih bisera:partyman:jer ti stranci se tim poslom ponose i ne pomišljaju da je to nešto izvan našeg sunčanog sustava,jer Hrvatska bude morala definitivno uvoziti veterinare koji mora doći i u pola zime u bilo koje doba noći ako se nešto zakomplicira,npr.telenje,tu kod telenja ima zgodna matematika,tri veterinara ista stanica tri različite cijene,da pukneš od bijesa:madmana:

L

lidija

Guest
Mastitisi- kako ih se riješiti

Ljudi moji neznam kako vi ali mi ćemo poluditi od mastitisa!!!Mamo, malo pa krava ima mastitis. Probali smo već sve moguće injektore, od onih najjeftinijih do najskupljih, čak smo išli i sa nekim injkecionim antibioticima, smanjili šrot, ali ništa ne pomaže. Kako vi to rješavate??

M

MOCO

Guest
a zašto niste napravili antibiogram!!?? tko je utvrdio da je uzročnik bakterija? nakrkali ste kravu antibioticima čisto bezveze pa sad možda ima i mikoze

Najnoviji postovi

Na vrh