tako je i u potpunosti se slažem s tobom. ja sam isto dosta uložio u to i strojeve i sve al slabo mi ostane. bdw ja sam pokupovao rabljene strojeve i teško krpam karj s krajemkoliko se strojevi ne trgaju tolko je onda problem u nešto novih strojeva jer kredite treba odplačivati i znam da je njima još teže jer su u kreditima dost velikima a i mjesečne rate i prema tome mislim da će ako tako nastave propasti velike farme i farmeri jako brzo a onda su na redu manjimario kaže:za to se treba pobuniti za ciojene u dučanima i cijene kod seljaka i onda MOŽDA postoji vjerojatnost da krenemo naprijed. ovako smo na istom mjestu i nikud ćak malo više u nazad nego nprijed. sad sam otišo puno u off al morao sam to reći.
Tako je, ne štimaju njihove cijene i njihovi troškovi.
Bacit će nas ovo jako nazad, jer su tu najslabiji igrači oni koji su napravili nove farme, opterećeni su kreditima, nažalost moram reći da sam i ja među njima.
Ako se ovo nastavi, nove farme će propast daleko većom brzinom nego što su nastale.
ivica kaže:nemaju mljekare viska mljeka nego im je pala prodaja zbog jeftinog uvoznog miljeka koje su gradani poceli sve vise kupovati ,opet je problem uvoz velikih trgovackih lanaca ,tu bi sad morala umjesati drzava i nekeko to regulirati ,jer je svama jasno da ce ovi u gradu kupiti rade mljeko iz bosne po 3.30kn(koje je uvezeno u bosnu) nego nase po 5 i vise kn,
hrvatska proizvodi oko 40% svojih potreba a sad mljekare kazu da mjesec dana nebi uopce morali uzimati mljeko kolko imaju proizvoda na zalihi ,tu je velika razlika u matematici ,mozete sami zamisliti koliki je uvoz !
e pa da u tom i je problem uvoznički lobi i onaj koji to dopauštamo a to smo mi seljaci i velim da je nekad kad je raič prodao dukat onda je bila riječ da ima viška mlijeka i proizvoda pa da izvoze a to nije uopće bila istina mlijeka ima u određenim količinama ali nas ubijau ovi uvozni mliječni proizvodi pa onda nama diktiraju cijenu kako hoče za kvalitetnije mlijeko a uvozno koje nije niti pola naše kvalitete tojest ono koje druge zemlje odbace jer ne prelazi kvalitetu i cijenu hrvatska uvozi škart robu a nas za tu kvalitetnu robu našu ucjenjuju i ako nam dignu cijenu seljacima ode i u dučanima gdje računice nema i tako time još više povečavamo uvoz. trebali bi se okomit na cijene u dučanu i naše proizvode hrvatske proizvode prodavat jeftinije da to nekam krene jer sve teže i teže je postalo i sve skupčlje i skuplje postalo.
slažem se s abrkili-je jer druge nema očitoabrkili kaže:ako država ne napravi ništa sa uvozom mlijeka iz bosne i sl.,nema druge nego kao partizani dizat kamione sa mlijekom u zrak..ovo je prežalosno..