Dva puta sam sadio i to baš u plastenik, ne tunele. Prvi puta kao ranu dinju, dakle trebalo je držati što toplije tj. zatvarati ga. Rezultati su bili katastrofa, jako loša oplodnja a cima ogromna. (Nismo je dizali da raste prema gore nego kao i na otvorenome).
Drugi puta baš ove godine kao kasnu, sađena čini mi se 01.08. plastenik je dakle cijelo vrijeme bio otvoren potpuno i oplodnja odlična, kvaliteta, izgled i okus jedno 675 puta
bolje nego na otvorenome ali svejedno mislim da nije isplativa za sadnju u plasteniku osim ako bi se dizala na mrežu da raste uspravno pa da je stane puno više. Prinos oko 4.5kg po sadnici, svega 230kom stalo u 200m2 plastenika i kad vidim kolika je bila cima teško da može gušće ovakvim načinom.
U tunele mislim da nema smisla ni pokušavati, zapravo imam susjeda koji je sadio ranu, oko 01.04. u tunele od jagoda i iako ih je na kraju potpuno otvorio, podigao najlon, oplodnja nije bila dobra...
Eto tako je moje iskustvo, netko je na temi ove godine sadio pa nek se i on javi...