• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Tibor88, ljepo odrađen posao. Jel malčer s y noževima?

IMT555, taj traktor ga ne može ni podić, a kamo raditi s njim. Daj neke slike od teg čuda, ako je to istina i 533 može da ga nosi i radi normalno ja mjenjam svoj traktor za IMT-a, istina da neče dobit traktor iste snage, ali to će klima, grijanje, radio i ostala elektronika nadokndait... šalim se malo. ;D

Tino, neka kum provjeri teg carara od 80ks, jel ako radi pri normalnoj brzini onda nebi trebalo išta da ga zeza... posebno rotomalčer od 180 cm..... ;)

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
E ljudi sorry krivo sam napisal, mislil sam 2 metra. Nemam slike jer sam ga videl tek kad sam došel doma jer je točno onda završil sa jednom njivom i videl sam ga kak se prevezel.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,285
Evo tibor tjera 220 malčer i taj traktor nebu još dugo hahaha
znači ja bum probal zeti susjedov gs55 160 (valjda)

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ljudi, nije malčer igračka ko okretač sijena da ga traktor od 25 ks ne osjeti, pogotovo ako je malo ozbiljnija igračka s batima i nekih svojih 500-800 kg, to se ima kaj nositi samo, a da ne govorim o radu s njim...
gledam tibora kak malčira sa svojim ferkom i 220 i lijepo to izgleda, al po meni je ovo savršeno ravna livada i nazovimo to - idealni uvjeti za rad, da dođe u neku zapuštenu parcelu gdje je puno mravinjaka, krtovinjci i malo jačih busena pa dok zahvati nešt takvog, klipove motora bi tražil po susjednim parcelama :)

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Tibor88, ljepo odrađen posao. Jel malčer s y noževima?

cekici su na malceru i to vec fino zaobljeni. u zivo nije tako lijepo. malo je cupavo ali nije lose. bilo bi i bolje da sam nize isao.

Evo tibor tjera 220 malčer i taj traktor nebu još dugo hahaha

nema razloga za to da nebu dugo..
ne radi cesto s njim a i kad radi nema ni govora o pregrijavanju ili necem slicnom.

gledam tibora kak malčira sa svojim ferkom i 220 i lijepo to izgleda, al po meni je ovo savršeno ravna livada i nazovimo to - idealni uvjeti za rad, da dođe u neku zapuštenu parcelu gdje je puno mravinjaka, krtovinjci i malo jačih busena pa dok zahvati nešt takvog, klipove motora bi tražil po susjednim parcelama :)

radio je ferko s njim i u ne tako idealnim uvijetima pa su klipovi ostali na mjestu. netreba ga previse maziti, treba ga nauciti da radi pa se nece buniti.

inace, na tim slikama na prosloj stranici sam malcirao pasnjak. lagana nizbrdica sa sve guscom travom kako se spustam dolje. probavao sam 2. brzom ali ostaje previse cupavo. u 1. brzoj je isao nekad do kraja, a nekad sam pred kraj prebacivao u 3. sporu. natrag u brdo je isao uglavnom 3. sporom, nekad 2. a probavao sam i 1. brzom.
temperaturu nisam uspio natjerati preko 75 stupnjeva.
radio sam koliko sam mogao visoko toliko da pocistim ovu visoku travu koju ovce nece past.

usporedbe radi, kada sam zavrsio napravio sam jos jedan prolaz:

trava mozda 10-15 cm visine, gusta kao cetka i topling skracen barem 20 krugova u odnosu na predhodno podesavanje. tu je ferko jedva isao 1. sporom s tim da sam ga 2-3 puta morao malo na kvacilu pridrzat da se razvrti..

i dalje tvrdim, previse je to za njega ako je neki ozbiljniji posao u pitanju. vjerujem da bi jaci traktor i manje goriva potrosio za isti posao. ali nije opet da ferko nemoze..

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,285
Tebi je svejedno,imaš i MF doma,ja koji imam samo taj bogi traktorek nemrem si priuštiti da nekaj shebem i da nebu u funkciji,jer pare ne rastu na drvu..

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
to sam i gledao al me zanima jel imao ko kava iskustva snjima jer mi se dopada ovaj model trk

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
kolega, kaj mijenjaš gramipa? :=-:

aha, sad vidim da je ovo polu-šumar već :)

imaju kakvo zastupstvo u HR? ja iskreno nisam čul za tu firmu...

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Ma gramip će vjerojatno ostat na dvorištu,ali će bit samo za travu ak bi uzeo ovako nesto a ovaj bi bio za malo teže poslove hehe,koliko sam gledao mislim da ih prodaje messis

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
na koju širinu planiraš ići? isto 200 kak je gramip? vidim da je isto na bateve ko normalni malčer, al da ide do 15 cm širine, to mi malo čudno jer za takve stvari su obično oni deblji rotori s fiksnim noževima :icon_scratch:

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Isto širina 200 ide iz tog razloga jer ima veći i teži rotor i batevi su od 1.80kg i iima vrata iza pa se možeš ljepo nasloniti na drvo dok gramip ima manji rotor i bat od 1.6kg i nema na taj princip vrata mislio san čak uzimat seppi sa pomicnim nozom ali je i dosta teži šta je bolje ali ipak mislim da bi mi za njega trebalo barem 115 konja a i sve kaj je prek 15 cm ću si radje srusit i drva napraviti

Posljednje uređivanje:

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ovisi kolko ćeš raditi, pazi da ne ubiješ fićeka s takvim strojem u nekoj šumi... :(n):

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Nije to za šumu bas stroj to je više ajmo reć sikara malo jača di je tu i tam koje drvo

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Wilibald je dobra marka trebalo bi vidjet u kakvom je stanju bas mi ne izgda ko da je pazen,Ali on ima teske batevei čvrst je ja bi ti možda preporučio radje da uzmeš neki lakši al sve zavisi kaj ćeš znjim radit ako su to lakši poslovi uzmi 180cm neki poljoprivredni

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
poslovi tipa zapuštenih livada pošto više ne kosimo travu,i njive kuruznica,i tipa toga..i samo za osobne potrebe.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Onda uzmi neki lakši malcer a i za Wilibalda su ti već dijelovi problem možeš uzet nešto tipa gramip gs55k on ti je sa vratima i tak ti lagani malceri i 1.80 budes mogao raditi

Najnoviji postovi

Na vrh