kawasaki0201
Aktivni član
- Tu od
- 16 Sij 2011
- Poruka
- 3,143
Kupi pa probaj, budi prvi u selu! Ma ja vjerujem da za neku klasičnu i normalnu upotrebu mogu svi ti malčeri dosta dugo gurati.
Ma mora to ići . Malo si ga čini mi se prenisko spustio pa je zato teže raditi.. Odvrnes toplinger par krugova i puno lakše ide. Ja sam radio redovno kosenu travu oko trafostanice, znači Z3511 630 kg malcer i 220 zahvat i ide to prvom, drugom sporom, ne grije se traktor.
Ja sam s takvim istim radio s 542 u krumpiru, a loboda visoka 2 m i išlo je, sporo ali se napravilo. Probao sam steyrom i on ga nije ni osjetio. A kum radi snjim u kukuruzovini s 560.
Puno je to za 539. 542 je malo jači a 3511 je u prvoj sporiji nego imt+ održavano. Sa 560 čuje motor kad uhvati takve grmiće. Kažu da treba probati za znati. Inače malčer je jako dobra stvar, nemam ga ali imam u planu izradu "helikoptera" od 180cm preko diffa od nekog kamioncina. Baš me zanima kako će se ponašati taj prijenos i promjer rotora od 180. Obodna brzina će biti jako velika.
Može prenesti punu snagu, ali nemre prenesti moment, jer se vrti prebrzo (540 je na premaloj brzini motora). To valjda i sam znaš.čitam to od tebe več nekoliko godina , tko je toliko samosvjestan da ne spiči 540/542 na puni gas kad zagusti i ne prenese svu snagu na kardan ?