vidim produžilo se okvira , radi kardana , trebao se skratiti diferencijala
Nisam jos uvek postao pravi majstor da bi kratio dif
giggle):
Za sumadinac
Ja bi na "sanjkama" L profil zamijenio okruglim jer kad skrećeš sa malčerom okrugli lakše klizi-manje zapinje.Druga stvar nemaš bočno pomjeranje -neki puta i malo pomjeranje dobro dođe.Pogledaj na slikama malčera -imaš dosta rješenja.
U ovaj okvir od L profila sa strana ide daska da bi ublazila udare,a napred svakako idu skije koje ce verovarno biti od okruglih cevi,a za pozadi sam nabavio,tj nasao u dedinoj radionici,voma robusnu osovinu sa punim gumama od neke masine.Razmisljao sam o bocnom pomeranju ali sam odustao,jer trenutno nemam potrebe za tim,jer imam mali tarup od 80cm na mtk i on zalazi u svaki cosak.
Iako na pola zavrsen danas je ceo dan bio u radu,cak je doneo i prvu zaradu:cool2:
Ovako sam resio noz,planirao sam da se leteci skidaju i na njihovo mesto montriraju lanci,sad koliku ce funkciju imati posto je zahvat ovih nozeva 25cm to neznam,inace nozevi su ustvari motike freze,samo kod kovaca ispravljeni i okaljajeni(prekaljeni,danas mi je vec jedan pukao)
Evo nekoliko slika iz rada,nesvidja mi se sto mi je redukcija 1/4i nesmem veliki gas pa cesto gusi motor,to mu je najveca mana,inace sve u svemu ja sam prezadovoljan:icon_thumright: